Folkeskolens danskrådgiver

Blog

’Must have’ til næste skoleår

Planlægningen af næste skoleår er ved at være godt i gang. Her er mit bud på en roman, som du skal læse med din kommende 9. klasse. Det er en fantastisk gribende ungdomsroman med et fængende flash back.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Foto: Pxhere/google.com

Sidste skoleår blev jeg for første gang præsenteret for romanen ”Dig og mig ved daggry” af Glenn Ringtved og Sanne Munk Jensen. En 305-siders lang ungdomsroman udgivet i 2013, som allerede fangede mine elever ved det dragende anslag.

Folkeskolens danskrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Trine Hemmer-Hansen er Folkeskolens danskrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: trinehemmer@hotmail.com

På bagsiden står der følgende:

Louise og Liam begår selvmord ved at springe ud fra Limfjordsbroen, lænket til hinanden med håndjern. Den alvidende fortæller er den afdøde Louise og gennem hende afdækkes forløbet.

Der er allerede en del godt undervisningsmateriale til denne roman. Jeg er selv blevet inspireret af gode opgaver fra gyldendal.dk

http://dansk.gyldendal.dk/Indgange/forloeb/hovedvaerker/dig_og_mig_ved_daggry.aspx

Jeg kunne godt selv bruge inspiration fra jer derude til et pr. andre gode romaner til min kommende 9. klasse. Vi har blandt andet læst ’Intet’, ’Kaos’ og ’En, to, tre – nu!’ i 8. klasse.

Hvad har I læst, som fangede jeres elever – og hvordan har I arbejdet med den?

Lad os sammen inspirere hinanden til fede læseoplevelser – for de gode bøger skal bookes nu inden ferien starter.

Jeg glæder mig til at læse om jeres ’must haves’!