Folkeskolens danskrådgiver

Blog

Skoleledere: Disse værdier værdsætter vi hos vores ansatte

I forrige uge talte jeg med en del lærere rundt om i landet, og fik dem til at sætte ord på gode kvaliteter og værdier hos deres ledere. I denne uge har jeg kastet bolden videre til skolelederne, og bedt dem om at beskrive, hvilke værdier de værdsætter ved deres ansatte.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Foto: Jesse Loughborough/Flickr.com

Jeg har forhørt mig ved fem forskellige ledere i skoleverdenen.

Folkeskolens danskrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Trine Hemmer-Hansen er Folkeskolens danskrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: trinehemmer@hotmail.com

Her er et udpluk af deres kommentarer:

  • "Det er vigtigt for mig, at mine medarbejdere besidder et stort overblik – ikke mindst ift. det faglige og sociale i klassen. At de kan mærke, hvad der rører sig".
  • "På vores skole har vi arbejdet meget med relationsarbejdet lærer-elev imellem. Det er vigtigt for mig, at medarbejderen på vores skole giver noget af dem selv. Relationskompetencer prioriterer jeg højt hos en lærer".
  • "Jeg værdsætter meget, at mine ansatte sætter en ære i at gøre eleverne så dygtige så mulige. Samtidig arbejder vi en del med, at det skal være legalt at vise overfor kollegaerne, når de er stolte af et projekt, de har lavet med en klasse. Vi stræber efter en kultur, hvor Janteloven er pakket godt væk – det er en lang proces, men det er tydeligt, at vi begynder at se resultater nu".
  • "På vores skole sætter vi en ære i, at klasserummet er et godt og trygt rum at være i. Her har eleverne deres faste base, og det skal emme af tryghed. Den følelse, føler jeg, at mine ansatte kan fremelske".
  • "Mine ansatte er meget dygtige til at være tydelige i deres kommunikation – det gælder både mundtligt og skriftligt og både i forhold til vores lederteam, andre kollegaer og forældregruppen. Det værdsætter jeg meget".

Hvilke værdier værdsætter du hos dine kollegaer/medarbejdere?

Læs min tidligere blog om, hvilke værdier lærerne værdsætter hos deres ledere:

https://www.folkeskolen.dk/616402/hvilke-vaerdier-har-din-skoleleder