Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Blog

25-års jubilæum

Jeg har været på den samme arbejdsplads i den samme kommune i 25 år. Det er som sådan let nok, man skal bare tage den samme tur hver dag, det ene år efter det andet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Er det kedeligt – nej folkeskolen forandrer sig hver dag, hvert år, der sker altid noget uforudset, som kan være sjovt, svært og livgivende. Der skal holdes øje og alle antenner skal være ude. Har vi tjek på alle børn, har de det godt, lærer de det de kan, har de venner, er de en del af flokken, hvordan går det med mor og far?

Jeg blev uddannet i 1983, men da var der stor arbejdsløshed, arbejdede jeg de første 10 år i forskellige vikarstillinger eller åremålsansættelser. Jeg blev praktisk uddannet. Jeg fik også mine egne to børn.

Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Christian Bunk Svane er Folkeskolens madkundskabsrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: domesticscience@yahoo.com

Ad mærkelige omveje havnede jeg så fast på min nu igennem 25 år arbejdsplads. Jeg kører 100 km hver dag. De første 9 år med tog, en rejse på 1.5 time hver vej, så kom der en motorvej nu tager turen 32 minutter i bil. Kom i god tid, tog hjem, når jeg var færdig på skolen, læste i toget, hentede børn, var mor og fortsatte med forberedelse om aftenen eller i weekenderne.

Jeg har arbejdet med indskoling og mellemtrinnet. Haft mange forskellige fag. Elsker projekter, nye tiltag og skøre påfund. Da jeg var dansk/klasselærer lavede jeg skuespil hvert år, syede selv kostumer, gentog de samme skuespil med 3 eller 6 års cyklus, skrev replikkerne om, så det passede til den klasse, der nu skulle spille skuespillet.

Har vundet entreprenørskabspriser med mit drømmeteam. Et drømmeteam er guld værd. Hvor vi alle har forskellige kompetencer, som vi selv og eleverne nyder godt af.

Arbejdet forandrede sig

Egentlig havde jeg jubilæum den 1.august, men lockout i 2013 kostede en månedsløn, pension og altså også anciennitet, så min 25 års dag blev den 27. august. Oven i fik lærerne en verbal lussing. Arbejdet i folkeskolen forandrede sig. Tempoet blev sat gevaldigt op. Næsten 4 lektion mere pr. uge, som bliver taget af forberedelse, dette sammen med et utal af andre opgaver og fuld tilstedeværelse betyder at arbejdet er blevet anderledes. 7 år uden en overenskomst. Nu er der stemt om en samarbejdsaftale, så må vi se, hvordan det går.

Dagen blev fejret med både nye og pensionerede kollegaer. Gamle minder blev fundet frem fra hukommelsen. Tak for gaver og taler. Tak for, at jeg er en del af folkeskolen, tak for at jeg har fået lov til at sætte spor.  

Tak til Vicor for den fine tegning.