Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Blog

Årsplan – tag det du kan bruge.

Madkundskab er på programmet for både 5, 6 og 7. klasserne i år. Eleverne skal have 60 klokketimer på alle tre klassetrin. Men fordelingen af de samme timer kan laves på flere forskellige måder.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På vores skole har 5. og 6. klasserne fire lektioner ad gangen i et halv år. Det giver selvfølgelig en noget anden planlægning, når der kun er den halve tid. Jeg har fire hold. Tre 5. klasser og en 6. klasse.

Vedrørende bæredygtighed kommer der mere information meget snart, men sæt det på din årsplan for 6., 7., og 8. klasserne.

Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Christian Bunk Svane er Folkeskolens madkundskabsrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: domesticscience@yahoo.com

Vores årsplan for 6. klasse ser således ud:

Uge 33 Frugtsalat a la mig   Inspiration fra Madkundskab af Helle Brønnum Carlsen

Uge 34 Grønsalat a la mig   Inspiration fra Madkundskab 

Uge 35 Korn og bollebagning   Inspiration fra Madkundskab 

Uge 43, 44, 45, 46 GoCook Smagekassen  Klimavenlig mad

Uge 51 Risengrød og æbleskiver

Uge 2, 3, 4, 5, 6  Verdensmål 12 Bæredygtighed   

Uge 24, 25 og 26 Et emne fra 100% min Kogebog

5. klasserne

Jeg har forsøgt at lave planerne helt ens, så der skal købes det samme ind til alle tre klasser på én gang. Men på grund af andre aktiviteter, helligdage m.m. så bliver planen i nogle uger skubbet og 5c har 17 gange, 5b har 16 gange og 5a kun 15 gange.

Valghold

På valghold i madkundskab er der to hold. Undervisningen foregår 10 gange med 7 lektioner. Der er to lærere, ét køkken, men med mulighed for at låne et køkken på naboskolen.

Jeg ønsker alle et godt skoleår uanset om, der er to lektioner hele året, tre lektioner ¾ af året eller som jeg 4 lektioner ½ år.