Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Blog

Den hurtige løsning på madkundskabstimer

Efter en uges projektopgave i 6.klasserne og fremlæggelser i 6.a´s madkundskabstimer blev det til en dag med den lettere udgave.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forberedelse.

Onsdag aften bagte jeg muffins til begge 6. klasser.

Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Christian Bunk Svane er Folkeskolens madkundskabsrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: domesticscience@yahoo.com

Torsdag morgen fandt jeg paptallerkner, plastikkrus, duge og servietter frem.

De to første timer brugte jeg på et stenalderforedrag. Jeg har været stenalderkvinde på bopladsen på museet på Hjerl Hede i over 20 år. Det var derfor bare at slæbe en masse udstyr med i skole. Billeder til foredrag har jeg på en Power Point, og fortællingerne er i hovedet.

Dæk-et-bord-stafet.

Derefter gik turen til anlægget. Nu skulle der være bevægelse i undervisningen.

Eleverne blev delt op i fire hold og skulle så løbe dæk-et-bord-stafet.

Eleverne måtte kun løbe med én ting af gangen, så der skulle lægges strategi. Hvad skal på først, hvad blæser væk.

Først når hele bordet var dækket, måtte de sætte sig ned og spise.

Eleverne tonsede frem og tilbage helt uden konflikter.

Bagefter var der 20 minutter, hvor nogle gemte sig inde imellem rododendronbuskene, nogle stykker gik med bare fødder i vandet, fire piger sad på gyngerne og snakkede og en lille gruppe sad rundt om vikaren og mig.

Og ja, det skal der også være plads til.

Powered by Labrador CMS