Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Blog

En arbejdsdag på en lørdag, der blev til en fest.

Vi får en ny skole, og den er rigtig flot. Men lokalerne til de praktiske fag viser sig at være en udfordring.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I lørdags blev den nye skole præsenteret for hele skolens personale. Og det skulle fejres med champagne og tre rettes menu.

Flot skole i flotte omgivelser

Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Christian Bunk Svane er Folkeskolens madkundskabsrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: domesticscience@yahoo.com

Det arkitektfirma, der havde vundet, præsenterede den nye skole. Skolen skal ligge midt i en lille park lige ved siden af idrætshallen. Det betyder, at der allerede er store træer, en sti, en å og idrætsfaciliter, når den nye skole er klar om to år. Og arkitekterne har formået at få omgivelserne og skolen til at være i skøn samklang

Væggene i nederste del af skolen, kan holde til at der bliver spillet bold. De øverste etager er beklædt med træ, så de indgår i parken på en naturlig måde. Der er glas, lys og gennemsigtighed. Både de udvendige og indvendige trapper, har indbygget forskellige bevægelsesmuligheder. Der er lokaler, hvor væggene kan skydes til og fra, så der er mulighed for flere forskellige størrelser af arrangementer.

Håndens fag kræver plads

Men lokalerne til de praktisk-kreative fag har for lidt plads. Skolekøkkenet kan måske reddes med lidt kreativitet. Men håndværk og design lokalet er alt for lille. Det er åbenbart kommet bag på arkitekterne, at netop de fag har nogle særlige udfordringer lokalemæssigt. I en tid, hvor udskolingen også skal have rum til at være kreative og ovenikøbet skal til prøve i det, er det nødvendigt med fremtidssikrede lokaler, der både kan fungere som værksteder, kreative rum og teorilokaler. Det kræver god plads.

Vi skal heldigvis til møde igen om lidt over en uge, hvor vi sammen med arkitekterne skal snakke om, hvordan vi forbedre og fremtidssikre de to lokaler. Jeg håber inderligt at det lykkes.