Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Blog

En hyldest til alle Annierne.

På mange skoler går der en tjenende ånd rundt – nemlig flexjobberne. På vores skole hed hun Annie.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Annie havde mange gøremål, og da hun stoppede, havde hun skrevet det meste ned, for jeg tror egentlig ikke, hun havde anden jobbeskrivelse, end den hun selv skrev ned til denne dag. Hun havde i løbet af de 5 år, hun var på skolen to timer om dagen, gået rundt og fundet ud af, hvad hun kunne bruges til.

Helt konkret til madkundskab, hjalp Annie mig med at bestille varer hjem fra den indkøbsaftale, som kommunen har. Hvis der var andre brugere af køkkenet, som ikke havde vasket viskestykker og karklude, sørgede Annie for det. Når kludene var for slidte, tryllede hun nye frem.

Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Christian Bunk Svane er Folkeskolens madkundskabsrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: domesticscience@yahoo.com

I denne tid med eksamener bliver der serveret rundstykker og smørrebrød til lærerne og censor ved et pænt dækket bord. Det havde Annie tjek på.

Annie gik en runde på skolen, vandede blomster, samlede kopper og andet ind. Fik ryddet lidt op her og der.

Annie udleverede tusser, tape, lærernes tyggegummi og plaster både til lærerne og de elever, der havde fået en skramme.

Annie fik vasket tøjet efter skolefodbold og dugene efter forskellige sammenkomster og så lige de klude, der bliver brugt i personalekøkkenet.

På skolen er der en automat fra Arla (og det er så en helt anden historie), men det var Annie job at bestille og fylde op og sortere overskredet dato fra, ligesom hun sørgede for skolens bod med brød og frugt.

Når der var forkælelse til personalet, som fx varme hveder, så var det Annie, der stod for det.

Annie gjorde også køleskabet i personalerummet rent – og det var vist ikke altid lige lækkert.

Der var helt sikkert andre både små og store opgaver, som Annie klarede.

Men nu skulle der spares, så Annie blev fyret, og jeg tænker, hvem skal udfylde de opgaver, som Annie har passet. Hvilken jobbeskrivelse passer til det job – lærernes, pædagogernes, sekretærens?

Eller som jeg sagde til vores leder, da han holdt afskedstale for Annie: ”Du får travlt”.