Folkeskolens madkundskabsrådgiver
Blog
Fordybelse og fornøjelse
I øjeblikket har jeg udover mine almindelige madkundskabstimer også fordybelsesdage i madkundskab, hvor vi har hele fredage med undervisning fra 8.00 til 13.45. Jeg kan virkelig godt lide fordybelsesdagene. Vi kan nå så meget mere.
I den ene klasse er der 5 piger og 15 drenge. Over halvdelen af eleverne har tilknytning til andre kulturer. Flere af eleverne hjælper rigtig meget hjemme og vil også gerne hjælpe i madkundskabstimerne. Nogle få hjælper ekstra til. Andre vil gerne hjælpe med at lave det sjove og spise maden, men glemmer fællesskabet ved oprydning. Nogle få deltager så lidt som muligt, og på mystiske vis forsvinder nogle af dem ud af lokalet, når der skal ryddes op.
Samarbejde med forældrene
Men i dag fik vi løst den opgave som forældrerådet havde givet os. Vi skulle lave noget til deres julekomsammen. Valget faldt på pandekager med 40% kartoffelmel i. Pandekagerne blev rigtig gode og sprøde og er nemme at rulle.
Derudover lavede vi en oksekøds-grønsags-sovs, som blev rullet inden i pandekagerne. Det var første gang, vi arbejdede med oksekød i dette skoleår.
Der skulle laves pandekager til 50 mennesker, så det var en stor opgave.
Et par drenge ville hverken lave oksekød eller pandekager. De bagte kartoffelboller i stedet. Bollerne blev virkelig gode. Men det var en tidsmæssig udfordring, for når kartofler først skal skrælles, koges, moses og køles lidt ned, før det kan kommes i dejen, så kan det at lave en dej til boller nemt tage en time.
Resten af oksekødet blev brugt til en ”kartoffellagsagne”.
Vi nåede også at varme og servere æbleskiver til alle de andre elevere på torvet.
En lang god dag med udfordringer og glæder som lærerjobbet er.