Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Blog

Gocook smagekassen reklame for gratis og godt undervisningsmateriale

Selvfølgelig skal mine klasser og valgholdene (som jeg ikke har) deltage i Gocooks smagekasser.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi har deltaget og modtaget materialet igennem mange år. Rigtig god teori, elevopgaver og gode opskrifthefter både til undervisningen og til hjemmebrug for eleverne selv.

Og så er det gratis.

Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Christian Bunk Svane er Folkeskolens madkundskabsrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: domesticscience@yahoo.com

Jeg viser altid eleverne Gocooks app/hjemmeside, hvor der er 100 film med tips og tricks. Små fine film om hvordan man gør det lidt lettere at holde orden i køkkenet med fx en bordskraldespand – så der ikke er skrald, opvask og dej i vasken, hvordan der vaskes op og bruges en karklud. 

Der er over 500 trin-for- trin opskrifter, som eleverne ret hurtig kan overskue og lave god fornuftig mad ud fra.

Jeg har bestilt og fået bøgerne ”100% din ret” og grundbogen ”100% din kogebog” hjem. Materialet er gratis, men der skal betales for transport. To gode bøger med teori og opskrifter som passer til undervisningen i skolen.

I år er er smagekassen klimakasse. Gocook reklamerer med, at materialet kommer som optakt til klimaugen i uge 39. Der skal laves mad af bælgfrugter. Der er materiale til 4 – 8 gange alt efter hvor mange lektioner, man har i træk. Jeg slår ofte flere ting sammen, da jeg oplever, at eleverne godt kan nå lidt mere, end der er planlagt fra Gocooks side. De mål, der er i undervisningen, bliver selvfølgelig dækket, og det er forholdsvis enkelt at skrive emne, mål osv ind i læringsportalen.

Jeg glæder mig som altid til det forløb.