Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Blog

Godt nytår fra Peru

Jeg har fået, den fantastiske mulighed at komme til Peru og Argentina i forbindelse med min juleferie.  Min chef har været så venlig, at jeg fik lov til at overføre mine seniordage fra sidste kalenderår og slå dem sammen med seniordage fra dette kalenderår, min 6 ferieuge og omlægge fire andre dage.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nogle gange om året og ofte i forbindelse med nytåret og sommerferien falder snakken på, hvad skulle man arbejde med, hvis man ikke var lærer. Der kan være masser af brok over hverdagen, skolereform, mærkelige regler og bestemmelser, og jeg holder mig heller ikke tilbage.

Men når jeg så ser, hvilket arbejde mange andre mennesker har, tænker jeg: ”Jeg har alligevel et mægtigt godt job”.

Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Christian Bunk Svane er Folkeskolens madkundskabsrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: domesticscience@yahoo.com

Stewardesse eller lærer

Stewardesse var virkeligt et drømmejob, da jeg var barn, ja altså ikke for mig, jeg er 150 cm høj, så det var uopnåeligt. Men stewardesserne knokler med servicering på næsten ingen plads på lange vagter. De smiler og er venlige hele tiden. Hatten af for dem.

Det var bare et eksempel, der er fordele og ulemper ved alt.

Som lærer har vi mulighed for at planlægge vores egen undervisning alene eller sammen med andre. Jeg har planlagt for mine vikarer, i de uger jeg er væk.

Mine 4. klasser skal kun have natur og teknologi i alle mine timer, så laver jeg håndværk og design, når jeg kommer hjem. De skal arbejde med Sydamerika på Clio online. Efterfølgende skal de selv vælge et tema og arbejde videre med. Et valghold med IT kommer og hjælper, så eleverne kan arbejde med Book Creator.

Og i madkundskab er det selvfølgelig madkamp og alt er beskrevet både til vikar, eleverne og forældrene.

Jeg holder ferie og håber på det bedste.

Rigtig godt nytår til alle.