Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Blog

Hver dag sin nedlukning.

I 38 kommuner lige omkring København sendes eleverne hjem fra i morgen. De har IKKE ferie, de skal modtage online undervisning indtil juleferie. Så ser sundhedsstyrelsen/regeringen tiden an indtil januar og skal tage stilling til, hvornår eleverne skal begynde igen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Men der er drypvise hjemsendelser på skoler over hele landet hele tiden.

Vi har før efterårsferien haft sendt 7. og 9. årgang. Der kom ekstra fokus på, hvordan undervisningen skulle afvikles, når de næste klasser stod for tur. Både lærere og elevere skulle være beredt på online undervisning.

Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Christian Bunk Svane er Folkeskolens madkundskabsrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: domesticscience@yahoo.com

Det har været nødvendig. Efterfølgende har det været 1. 4. 5. og 8. årgang. Alle gangene har det været en forælder eller et barn som har fået Corona. Der mangler stort set hele tiden mindst én elev, som er hjemme til Coronatest.

I går lidt senere end Mette Frederiksens pressemøde om de nye restriktioner, fik vi besked om, at vores skoleleder og en faglærer, som har undervisning i rigtig mange klasser, er syge med Corona. En faglærer i rigtig mange klasser, giver hjemsendelse for 6. og 5. årgang, en 3. klasse, en modtageklasse og de eleverer der deltog i et elevrådsmøde og selvfølgelig de lærere der er tilknyttet klasserne. Det er cirka 130 børn og knap 10 voksne

De er nu alle sendt hjem til Coronatest. For elevernes vedkomne skal de køres til test af forældrene. Der er ofte et par dages ventetid. Lærerne kan i de fleste tilfælde køre selv, de har mulighed for en lidt længere tur. Andre må med offentlige transport eller op på cyklen. Skolen satser på, at alle er testet onsdag og kan komme tilbage til almindelig undervisning fredag.