Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Blog

Hvor mange går på nedsat tid?

I min kommune skal gennemsnit undervisningstiden sættes op med 20 timer for lærerne. Det vil sige, der i gennemsnit skal undervises 770 timer.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I ugen op til påske blev der diskuteret i byrådet, om der skulle være et undervisningsloft på 800 timer, men det blev stemt ned. Der er mange af mine kollegaer, der har på den gode side af 800 undervisningstimer. Jeg har også selv prøvet det.

For et stykke tid siden blev der meldt ud, at der skulle fyres én kollega. Og der er selvfølgelig også meldt om forflytninger internt i kommunen, så alle kan være forberedte på det.

Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Christian Bunk Svane er Folkeskolens madkundskabsrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: domesticscience@yahoo.com

Men en onsdag før påske blev der så meldt ud, at nu skulle der ansættes en ny kollega, da der var så mange der havde søgt om at komme på 80%, at der blev en stilling ledig.

Der er forskellige grunde til at vi ønsker nedsat tid.

Jeg har snakket og spurgt lidt ind til, hvorfor så mange ønsker at komme ned i tid. Vi der ønsker 80% er i alle aldre, og der er mange forskellige grunde. Men for os alle, er der selvfølgelig ønsket om lidt mere tid til os selv.

En bor i en sammensat familie og ønsker mere tid til børnene.

Der er udforinger i familien, som kræver lidt ekstra overskud fra en voksen.

Ansættelse som medhjælpende hustru.

Efter en stress periode er det overskueligt at komme på fuld tid.

Der er så mange nye tiltag, at det kan være svært at følge med, når man er 64 og har tre år tilbage før pension.

Jeg er selv lige nu på 90%, det har jeg ret til. Jeg var over 50 år, da lov 409 på vedtaget. Jeg får pensionsopsparing af fuld tid, men skal selv betale lønnedgangen. Jeg vil utrolig gerne have en mormordag, så derfor har jeg søgt 80 %, og håber, at det kan lade sig gøre skemateknisk.