Folkeskolens madkundskabsrådgiver
Blog
Kære forældre – tak for al opbakningen! Og god vinterferie
I en tid, hvor undervisning og arbejde er anderledes og udfordrende, er det fedt med en masse forældreopbakning til den virtuelle madkundskabsundervisning
Jeg synes at kunne læse mange steder, at der er godt gang i den virtuelle madkundskabsundervisning. Det er så fedt at se vores fag blive prioriteret i en tid, hvor det nemt kunne bortfalde. Så sejt, at der blive kæmpet for madkundskaben – også i svære tider.
Men der er nogen som vi glemmer i regnestykket – og det er forældrene!
Det er anderledes vilkår, som vi underviser på i tiden. I madkundskab bliver en evt. råvareregning oftest bliver sendt hjem til forældrene, da det er dem der handler. Og det er her jeg oplever en kæmpe opbakning fra forældrene! Fordi de handler og hjælper – ellers kunne madkundskabsundervisningen ikke lade sig gøre, hvis du spørger mig.
Så tusind tak til jer forældre!
Tak fordi I bakker op om madkundskabsundervisning (og al anden undervisning).
Jeg holder til stadighed på at virtuel madkundskab giver et fantastisk afbræk, men det kunne simpelthen ikke gennemføres uden forældrenes opbakning.
Jeg har kunnet gennemføre min undervisning, og det er faktisk ikke denne sidste corona-nedlukning, som gør at mine elever ikke er rustet til den ellers aflyste madkundskabsprøve. Det er alle de tidligere nedlukninger, hvor madkundskab var nedprioriteret.
Ikke alle madkundskabslærer har været så privilegeret, hvorfor aflysningen giver god mening.
Men tusind tak forældre!
Det skal fejres
Forældreopbakning = besparelse på madkundskabsbudgettet.
Nok er der faldet en del kage og aftensmad af til forældrene, når vi har haft virtuel madkundskab, men vi kan godt fejre forældre endnu mere.
Mit prøvevalgfagshold på 8. årgang spurgte, om vi ikke kunne arbejde med simremad, da vi har undervisning fra 1300-1500. Jo, da! Det er jo perfekt!
Så vi kastede os ud i et sandt, og billigt, festmåltid – til ære for forældrene.
Jeg fandt en røvfuld svinekæber på bud (fundet til 69 kr. pr. kg). Disse blev uddelt på skolen og leveret til elever uden for byskiltet.
Så har eleverne og jeg ellers stykket disse lækre banditter sammen. Vi har sparret en skilling på madkundskabsbudgettet. Det syntes jeg eleverne, men specielt forældrene, skulle have tilbage, som en kæmpe tak for støtten.
Dette er altså en lækker servering af en ganske almindelig 14-årig knægt.
Nå ja, og så fik vi arbejdet med simremad og nedbrydningen af bindevæv, hvilket der normalt ikke er tid til i undervisningen (kun ved evt. fagdage).
Hvad skal du i ferien?
Måske du skulle kaste dig ud i en omgang svinekæber?
Så du får lige den opskrift, som vi har fejret forældrene med.
Har jeg fået skrevet tak mange gange nok til forældrene i denne artikel?
Gastronomiske vinterferiehilsner
Christian