Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Blog

Karamellerne er aflyst.

Nogle aflysninger i denne Corona tid er mest bare dejlige.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vores skole er lige som mange andre skoler opdelt i tre afdelinger. Til daglig har vi intet med hinanden at gøre, og det skal vi heldigvis heller ikke have på 9. klassernes sidste skoledag. Det er svært for børn i 15 årsalderen at lave underholdning, der er morsomt for alle, og måske er det egentlig heller ikke det de skal. Men vi lærere, der har de ”små”, har et ansvar for, hvad de skal udsættes for, mens de er i skole, og nu må vi heldigvis heller ikke samles til 9 klassernes normeringer. Normeringerne er ofte platte, efter min mening på grænsen eller lige over grænsen af den måde, man snakker /udstiller sine klassekammerater, hvor sex ofte er et hovedtema.

Ingen karameller

Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Christian Bunk Svane er Folkeskolens madkundskabsrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: domesticscience@yahoo.com

9 klasserne må heller ikke kaste med karameller. Efter min mening er det bare dejligt og jeg håber at det er en af de ting, der bliver glemt til næste år.  Nogle af de store elever kommer karamellerne i fryseren og tyrer karamellerne ind i hujende og kæmpende børn fra de mindre klasser. Nogle af de store mener, det er deres ret at tyre/kaste karamellerne i hovedet på de små. De har jo selv fået turen, så den skal sendes videre. En efter min mening meget mærkelig logik.

Fodboldkampen der helt sikkert ender i vandkamp, er også forbudt. Den har vi hidtil klaret ved at de ”små” elever, der havde lyst og skiftetøj med fik lov til at deltage. Men en gang imellem, blev det også for vildt og voldsomt.

Jeg ønsker dem en rigtig dejlig dag

I år har 9 klasserne fået lov til at lave udendørs underholdning for 7. og 8. klasserne. 7. og 8. klasserne skal stå i en kæmpe rundkreds, så alle holder afstand og når de hujer og hepper, er det ikke ind i hovedet på andre. Jeg ønsker de store en rigtig dejlig dag. Håber de finder en god og varig måde at afslutte 9. klasse, så der kommer en ny tradition, som passer til de store og vi andre kan holde afslutning, hvor vi hører til.