Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Blog

Ny skole – nye lokaler – de allerbedste

For næsten to år siden blev der konstateret skimmelsvamp på vores skole, og nu skal der bygges nyt.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg er med i det udvalg, der skal give input til et arkitektfirma, som skal lave en beskrivelse til udbud til fem arkitektfirmaer, der skal lave den bedste skole.

Vi skal ikke bare have en skole, men et sted for hele byen med bibliotek, musikskole, tandpleje og dagpleje.

Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Christian Bunk Svane er Folkeskolens madkundskabsrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: domesticscience@yahoo.com

Da jeg underviser i madkundskab, håndværk og design og naturteknologi, er jeg selvfølgelig med i de udvalg.

Nervepirrende

Men samtidig med det er vildt spændende, er det altså også meget nervepirrende. Hvordan beskriver man de bedste lokaler, som skal være holdbare mange år frem.

Hvor stort skal køkkenet være? Der skal være plads til en hel klasse – selvom det er noget af en udfordring at undervise 24 og måske flere på en gang i et madkundskabslokale. Med fem i hver gruppe skal der være seks køkkener.

Orden i skabe og skuffer

Hvor meget skabsplads skal der være? Lige nu har vi skabe og skuffer til alle redskaberne. Eleverne lærer at tælle op efter hver time. Jeg bruger rigtig meget tid på at rydde op, efter andre har været i lokalet, om det er ungdomsskolen, aftenskolen eller bare nogle af mine kollegaer, som laver mad. Det skal være nemmere i det nye køkken, men hvordan indretter man et lokale, så der er orden og overblik for alle?

Skabe til service, serveringsskåle og mad, der skal bruges lige nu. Men måske også et lille fjernlager når der bliver købt fx 12 pakker farin.

Hvor skal vi spise? I lokalet eller udenfor lokalet. Hvis der er stillet borde og stole op lige udenfor lokalet, kan det også bruges til andre formål.

Kom bare med input.