Folkeskolens madkundskabsrådgiver
Blog
Ny skole – nye lokaler – de allerbedste
For næsten to år siden blev der konstateret skimmelsvamp på vores skole, og nu skal der bygges nyt.
Jeg er med i det udvalg, der skal give input til et arkitektfirma, som skal lave en beskrivelse til udbud til fem arkitektfirmaer, der skal lave den bedste skole.
Vi skal ikke bare have en skole, men et sted for hele byen med bibliotek, musikskole, tandpleje og dagpleje.
Da jeg underviser i madkundskab, håndværk og design og naturteknologi, er jeg selvfølgelig med i de udvalg.
Nervepirrende
Men samtidig med det er vildt spændende, er det altså også meget nervepirrende. Hvordan beskriver man de bedste lokaler, som skal være holdbare mange år frem.
Hvor stort skal køkkenet være? Der skal være plads til en hel klasse – selvom det er noget af en udfordring at undervise 24 og måske flere på en gang i et madkundskabslokale. Med fem i hver gruppe skal der være seks køkkener.
Orden i skabe og skuffer
Hvor meget skabsplads skal der være? Lige nu har vi skabe og skuffer til alle redskaberne. Eleverne lærer at tælle op efter hver time. Jeg bruger rigtig meget tid på at rydde op, efter andre har været i lokalet, om det er ungdomsskolen, aftenskolen eller bare nogle af mine kollegaer, som laver mad. Det skal være nemmere i det nye køkken, men hvordan indretter man et lokale, så der er orden og overblik for alle?
Skabe til service, serveringsskåle og mad, der skal bruges lige nu. Men måske også et lille fjernlager når der bliver købt fx 12 pakker farin.
Hvor skal vi spise? I lokalet eller udenfor lokalet. Hvis der er stillet borde og stole op lige udenfor lokalet, kan det også bruges til andre formål.
Kom bare med input.