Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Blog

Please kære skoleledere...

Vi fik lov at gå på weekend med nyheden om de aflyste valgsfagsprøver. Så nu har vi hele weekenden til at gruble over de mange mulige scenarier. Vinder regnearket eller de mulige erfaringer?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvilken start på weekenden?

Himlen er blå, cook-off med Kasper-fiskermand, Everton FC vinder over Manchester United i aften (I hørte det her først!) - nå ja, og valgfagsprøverne er aflyst. Forfilan det bliver en god weekend. 

Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Christian Bunk Svane er Folkeskolens madkundskabsrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: domesticscience@yahoo.com

Og dog...

For hvad skal der så ske nu?

Ja, det kan vi gå og gruble over i hele weekenden. Den pokkers uvished…

Regnearket versus de gode erfaringer

Har du en chef, som sidder med regneark eller en skoleleder, som vægter udvikling? Det er jo det store spørgsmål nu. 

Bliver madkundskabstimerne konverteret til anden undervisning i og med, at der alligevel ikke er nogen prøve, eller kommer der fokus på at give 8. klasses eleverne og lærerne nogle gode prøveerfaringer, som de kan tage med videre i 9. klasse. 

Skal karakteren noteres et sted? 

Læs også: https://www.folkeskolen.dk/1864908/et-lettelsens-suk 

Nøøj, hvor jeg håber, at vi får lov til at lave frivillige prøver til sommer!

Erfaringer kan ikke måles i et regneark, men de kan give et godt "træningsgrundlag" for såvel elever som madkundskabslærere. Alle kan vi få nogle erfaringer, som vi kan tage med videre i uddannelseslivet. 

Jeg tror på, at jeg kan give det nuværende hold en fed oplevelse og nogle gode erfaringer med at gå til prøve. Men det koster jo… 

Dernæst vil jeg utrolig gerne have erfaringerne med den nye madkundskabsprøve i praksis, således jeg kan tilrettelægge og planlægge min undervisning hen mod prøven 2022. Note: man kan sagtens lave prøveorienteret undervisning, som er mega fed, lærerig og dannende – men det er en helt anden snak. 

Så please, kære skoledere; lad den praksis-musiske undervisning fortsætte frem til sommer. 

Den kan nemlig også sagtens laves virtuelt for en stund endnu.

En bøn til himlen blå - og skolelederne – og Everton FC i aften!

Hvad håber du på?

Håbende hilsner 

Christian