Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Blog

Sankt Hans handler om fællesskab

Vi har de lyse nætters tid, som er fra den 5-5 til den 8-8. Sommerferien er lige om lidt.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Søndag var der bål over hele Danmark. Både store og små var mødt op i en fantastisk lys og lun sommeraften. Der var nogle, der havde gjort noget for, at vi andre bare kunne komme. Der var bål, musik og printet sange. Bagefter gik de fleste af os hjem, men tilbage var der stadig nogle, som gjorde noget ekstra. De ryddede op efter os andre. Måske skal vi alle tænke over, hvornår vi kan gøre noget ekstra for nogle andre. De voksne skal gå forrest, så opdrager vi børnene ved at vise det gode eksempel. Stærke og forpligtende fællesskaber skal vi bygge i skolen og i samfundet.

Gælder også i skolekøkkenet

Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Christian Bunk Svane er Folkeskolens madkundskabsrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: domesticscience@yahoo.com

Også i skolekøkkenet skal der bygges stærke og forpligtende fællesskaber.  For undervisningen og læringen i det lokale kan kun lade sig gøre, hvis eleverne er gode venner, hvis der er nogle – gerne mange, der gør noget ekstra. Hvis der er nogle, der har den rummelighed og rygrad, der gør, at de siger pyt og giver til fællesskabet.

Når der er lavet mad, er der meget, der stadig skal gøres af fællesopgaver – tømning af opvaskemaskine, sættes rigtig på plads, fælles rengøring, fejning, og skraldeposen skal over i skralderummet. Det er her, det gode vokseneksempel, den gode opdragelse slår igennem.

Madkundskab er et væsentlig dannelsesfag, for dannelse folder sig kun ud i fællesskab og det eksisterer kun i fællesskab.