Folkeskolens madkundskabsrådgiver
Blog
Smagens dag.
Onsdag den 26. september var det smagens dag. Emnet i år er Madkulturhjulet. Et hjul med 12 temaer som for eksempel Klima og jordbund, religion, skik og tradition. Temaerne bliver der arbejdet med på kryds og tværs i 6 workshops.
Smagens dag har også fået ny hjemmeside. Den er flot og meget nem og overskueligt at gå til. De gamle emner og Månedens smag kan findes på siden.
Godt materiale
Jeg har fået de flotte plakater og læst både elevmaterialet og lærervejledningen. Der er virkelig mange gode forslag og ideer til madkundskabstimerne for 4 – 7 klasse. Der er teori og eksempler på små smagsprøver og opskrifter på måltider, som ser rigtig gode ud. Der er selvfølgelig mulighed for at arbejde med kun et tema, eller opgaverne kan bruges på en fordybelsesdag. Det bliver det for mit vedkomne. Jeg har nogle fordybelsesdage i oktober og november, hvor jeg vil lave nogle af opgaverne.
Spise med pinde
Især opgaven, hvor der skal tilberedes kylling, som så skal spises både med kniv og gaffel, pinde og fingre. Jeg tror, det kan give en god anledning til at komme lidt tættere på eleverne og deres meget forskellige kulturer og dermed også madkulturer.
Eleverne bliver udfordret på deres smagsoplevelse og smagsvaner. Det er for nogle få eleverer virkelig svært med andre smage end det, de plejer at få hjemme hos mor.
Jeg har selvfølgelig meldt mig til, men som før skrevet bliver det ikke i denne uge. Vi tager på besøg hos en kartoffelavler, hvor vi skal hjælpe med at tage kartofler op og høre om, hvor forskellige kartofler er.