Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Blog

Undervisning uden digitale læremidler.

Undervisningsminister Merete Riisager advarede for et par dage siden mod, at markedet for digitale læremidler er domineret af for få leverandører. Jeg har sagt nej tak til digitale læremidler både til håndværk og design og madkundskab. I håndværk og design får jeg idéer fra kurser, foredrag, gruppen på Facebook – kan varmt anbefales, og mange års erfaring fra håndarbejde i skolen og privat.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I madkundskab er der så mange andre tilbud, at det stort set kan fylde skoleåret ud.

Til de første forløb efter sommerferien bruger jeg ”Madkundskab” af Helle Brønnum Carlsen og Annelise Terndrup Pedersen. Frugtsalat a la mig, grønsalat a la mig og boller og gærforsøg. Og så er det min store teoribog.

Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Christian Bunk Svane er Folkeskolens madkundskabsrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: domesticscience@yahoo.com

Gocook-forløb

Efter efterårsferien kommer smagskassen fra GoCook. Der er et både teoretisk og praktisk godt undervisningsforløb. Forløbet varer to til fire gange alt efter, hvor mange lektioner, der er på den enkelte skole. Der er gratis råvarer til en eller to gange. Der er gode opskriftsbøger til årets tema, som i år er ”Græskar og sæsonens grøntsager”. Den ene bog er portionerne tilpasset skolebrug, den anden passer til en familie, hvis eleverne laver mad hjemme.

Udover smagskassen bruger jeg meget GoCooks undervisningsbøger, ”100% din ret” og ”100% din kogebog”. Bøgerne er gratis, men der skal betales for transport. Den ene bog har gennemgang af teori inden for forskellige temaer og opskrifter til. Den anden bog er supplerende opskrifter. Portionerne er tilpasset skolebrug.

Samtidig kan man finde videoer med redskabskendskab, og fremgangsmåder på Gocooks hjemmeside, sammen med en masse andre opskrifter der passer til skolebrug og unge mennesker.  

Mit kokkeri

Jeg har indtil nu bestilt kogebogen ”Mit kokkeri”. Bogen er gratis, men der skal betales for transport. Jeg bruger slet ikke bogen nok, men jeg nyder at kunne forære eleverne deres måske første kogebog. Opskrifterne er gode, men portionerne alt for store til skolebrug. De kan med lethed halveres.

Smagens dag og madpakkens dag

Nogle gange melder jeg klasserne til ”Smagens dag” den sidste onsdag i september. Jeg synes, det falder for sent i min undervisning, så hvis der er mulighed for det flytter jeg det frem til sidst i august eller først i september, sammen med ”Madpakkens dag”.

Powered by Labrador CMS