Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Blog

Undervisning uden digitale undervisningsportaler del 2.

De sidste fire år, har jeg deltage i Madkamp.dk. Det har ændret min undervisning, jeg er blevet meget mere eksperimenterende og kommer ud i nogle hjørner på nogle emner, som jeg slet ikke havde tænkt på før.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerkurset.

Jeg har altid fået lov til at komme på lærerkursus til ”Madkamp”. En rigtig hyggelig dag, hvor vi lærere bliver fodret først med teori og en kort gennemgang af undervisningsmaterialet på årets emne, som i år er ”Brug knolden” om kartoflen. Derefter går lærere og lærerstuderende i køkkenet, hvor vi arbejder sammen, eksperimenterer, præsenterer og smager.  

Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Christian Bunk Svane er Folkeskolens madkundskabsrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: domesticscience@yahoo.com

Undervisningen.

Kort efter kurset begynder jeg på emnet. I undervisningsmaterialets første opgaver bliver eleverne præsenteret for emnet med forholdsvis enkle opgaver med mulighed for, at eleverne selv kan eksperimentere med forskellige smage.

I december holder jeg en pause med småkager og risengrød.

Efter jul tager vi igen fat på ”Madkamp”. Nu skal eleverne selv forsøge at finde på. Nu er det deres tur til at arbejde sammen, og det kan være svært. De skal eksperimentere, smage, præsentere, og ikke mindst dokumentere.

I Brande har vi kartofler lige uden for døren og KMC i byen, så der er alle muligheder for åben skole og virksomhedsbesøg.

Der er store muligheder for tværfaglige forløb i dansk og historie, hvor eleverne kan læse ”Ægget der voksede” af Cecil Bødker og se filmen ” Eventyret om den vidunderlige kartoffel” på Youtube. I N/T kan der laves flere forskellige forsøg med kartofler fx osmose, spiring og biogas.

Spændende at se, hvad det hele bliver til.