Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Blog

Velkommen på pinden til den nye undervisningsminister.

Jeg ønsker dig tillykke med det nye job. Jeg håber, du får tid til at komme i praktik ude i virkeligheden i en uge. En uge, hvor du har fuldt skema, skal planlægge, være med til møder og har fuld tilstedeværelse.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Du vil opdage, at dit hoved er fyldt af snak, hurtige valg, løsninger og planlægning, der virker eller slet ikke virker. Og så vil du møde en masse glade, søde og frække børn. Men også nogle sårbare og pressede børn og unge.

Jeg håber også, at du forbereder dig på udkastet fra kommissoriet, så lærerne igen kan få en overenskomst med en arbejdstidsaftale. Siden 2013 og lov 409, har lærerne som en af de eneste faggrupper ikke haft en overenskomst. Det er slet ikke i orden, og når jeg fortæller det til ikke lærere, bliver de virkelig overrasket.

Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Christian Bunk Svane er Folkeskolens madkundskabsrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: domesticscience@yahoo.com

Skeptisk

Siden 2013 har jeg været skeptisk, hvilket blev forstærket med OK18, og jeg også skeptisk denne gang.

Jeg tror ikke på en tilbagetrækning af folkeskolereformen med modsat fortegn, hvor undervisning og forberedelse hænger bedre sammen. Næste skoleår bliver lærerne på min arbejdsplads sat 20 timer op i undervisningstid. Så selvom eleverne får kortere skoledag, og 0., 1. og 2. klasserne kun skal have 25 timer om ugen, skal en lærer på fuld tid have 28 lektioner, som skal forberedes, planlægges og efterbehandles. Dertil kommer så lige dokumentation, forældresamarbejde, konflikthåndtering, implementering af mere eller mindre fjollede tiltag fra forvaltning, byråd og folketing, min egen videre uddannelse plus det løse.

Jeg tvivler på, at kommunen frivilligt sætter undervisningstiden ned for lærerne. Men det kan være et fromt ønske, at du skubber lidt på.

P.S jeg føler mig stadig snydt for en månedsløn.