Folkeskolens madkundskabsrådgiver
Blog
Verdensmål 12 ”Ansvarlig forbrug og produktion” og madkundskab i 6, 7 og 8 klasse.
Har du planlagt, at du skal rundt om verdensmål 12 og bæredygtighed i madkundskab? Så kommer der nu en fantastisk mulighed.
Et undervisningsmateriale om bæredygtighed er på vej i trykken, men nu mangler der 40 klasser, som vil være med til at prøve det hele af. Det er gratis, og yderligere er der et tilskud til klassekassen.
Foreningen for madkundskab, som er en faglig forening under Danmarks Lærerforening, Spar Nord Fonden og Danmarks Lærerforening er gået sammen om at sætte fokus på Verdensmål 12, ”Ansvarlig forbrug og produktion”. De kom frem til, at det emne kunne underbygges på bedste måde i madkundskab. Herefter blev seminarielektor og lærer, Helle Brønnum Carlsen, spurgt om hun ville udarbejde et undervisningsmateriale. Det sagde hun heldigvis ja til. Materialet består af et klassesæt med opskrifter og gode råd om bæredygtighed, en elektronisk lærervejledning og en opskriftsbog, som eleverne må få med hjem efterfølgende.
En super nem og overskuelig lærervejledning.
Lærervejledningen er bygget op trin-for-trin, så både 6., 7. og 8. klasse kan være med. Der er lavet forløb i to niveauer. Der er mulighed for at gøre 6. klasserne nysgerrige på emnet med overskrifter og plancher og gå i dybden med mere tekst til de store.
Tilmelding
Hvis du vil være med til at afprøve undervisningsmaterialet allerede i dette skoleår, skal du skal kunne sætte 6 – 8 gange af til forløbet i perioden januar til april, og forpligte dig til at lave en evaluering efter forløbet.
Du kan læse mere på side 4 i Folkeskolebladet nr. 14 og melde dig til på dette link http://tiny.cc/Madkundskabogverdensmaal
Der er tilmelding indtil den 30. september. De 40 klasse som kommer med i pilotprojektet, får besked midt i oktober og får materialet i december.
Det kan kun blive godt.