Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Blog

Verdensmål 12 ”Ansvarlig forbrug og produktion” og madkundskab i 6, 7 og 8 klasse.

Har du planlagt, at du skal rundt om verdensmål 12 og bæredygtighed i madkundskab? Så kommer der nu en fantastisk mulighed.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et undervisningsmateriale om bæredygtighed er på vej i trykken, men nu mangler der 40 klasser, som vil være med til at prøve det hele af. Det er gratis, og yderligere er der et tilskud til klassekassen.

Foreningen for madkundskab, som er en faglig forening under Danmarks Lærerforening, Spar Nord Fonden og Danmarks Lærerforening er gået sammen om at sætte fokus på Verdensmål 12, ”Ansvarlig forbrug og produktion”. De kom frem til, at det emne kunne underbygges på bedste måde i madkundskab. Herefter blev seminarielektor og lærer, Helle Brønnum Carlsen, spurgt om hun ville udarbejde et undervisningsmateriale. Det sagde hun heldigvis ja til. Materialet består af et klassesæt med opskrifter og gode råd om bæredygtighed, en elektronisk lærervejledning og en opskriftsbog, som eleverne må få med hjem efterfølgende.

Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Christian Bunk Svane er Folkeskolens madkundskabsrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: domesticscience@yahoo.com

En super nem og overskuelig lærervejledning.

Lærervejledningen er bygget op trin-for-trin, så både 6., 7. og 8. klasse kan være med. Der er lavet forløb i to niveauer. Der er mulighed for at gøre 6. klasserne nysgerrige på emnet med overskrifter og plancher og gå i dybden med mere tekst til de store.

Tilmelding

Hvis du vil være med til at afprøve undervisningsmaterialet allerede i dette skoleår, skal du skal kunne sætte 6 – 8 gange af til forløbet i perioden januar til april, og forpligte dig til at lave en evaluering efter forløbet.

Du kan læse mere på side 4 i Folkeskolebladet nr. 14 og melde dig til på dette link http://tiny.cc/Madkundskabogverdensmaal

 Der er tilmelding indtil den 30. september. De 40 klasse som kommer med i pilotprojektet, får besked midt i oktober og får materialet i december.

Det kan kun blive godt.