Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Blog

Vil du være med til at dele din undervisning i madkundskab?

Næste skoleår byder på nye afgangsprøver i de praktiske valgfag. Andet år 5 årgang er med. Der er brug for, at vi giver hinanden en håndsrækning, og deler vores undervisning.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

FOTO: Needpix.com

Idéer til valgfaget

Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Christian Bunk Svane er Folkeskolens madkundskabsrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: domesticscience@yahoo.com

Næste års valgfags afgangsprøve

Ideer til 5 og 6 årgang.

Mange forsøger at svare, så godt som nu muligt, på forespørgslerne i de forskellige grupper på FB.  Der er flere, der har helt fantastiske hjemmesider eller deler i filer på FB-siderne. Det er rigtig dejligt. For lige om lidt står fagene på skemaet, og lige om lidt skal 8.klasserne til prøve. 

En drøm

Men, sammen med Katrine Diduch, som har været min inspirationskilde til dette indlæg, har jeg har en drøm, som jeg håber, bliver bare lidt til virkelighed i løbet af næste skoleår. Og det er, at mange af de fede forløb og idéer, som der bliver beskrevet som svar på forespørgslerne, kommer endnu flere undervisere til gode.

Min drøm er nemlig, at vi deler dem i et blogindlæg eller et lærer til lærer indlæg herinde på folkeskolen.dk.

Det er rigtig nemt at oprette et lærer til lærer indlæg. Men alligevel kunne jeg ikke finde et eneste opslag om madkundskab på lærer til lærer siderne. Det må vi gøre noget ved.

Men der var flere inden for Håndværk og design. Det eneste du behøver, er at beskrive forløbet, lidt ala hvad Niels Lyngbo har gjort her, eller jeg selv har gjort her

Det vil gavne virkelig mange undervisere, hvis du vil dele din undervisning i madkundskab både i valgfag og i 5, 6.klasserne. Bonus er, at du bliver en endnu bedre underviser, når du reflekterer og beskriver din egen praksis. Det er vi flere, der i hvert fald selv synes.

Jeg ønsker jer alle god sommer med masser af lækker mad.

.