Folkeskolens tysk- og franskrådgiver

Blog

Edutopia

Et gigantisk lærerværelse (eller hedder det "personalerum" nu til dags?) fyldt med idéer og inspiration.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens tysk- og franskrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Erika Wünsche er Folkeskolens tysk- og franskrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: erikawunsche64@gmail.com

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For 25 år siden grundlagde Georges Lucas (ham med Star Wars) "Edutopia", der tjener det formål at fortælle om og inspirere lærere, elever, forældre ledere til at finde ud af, hvad der kan virke i undervisningen. 

Hvad vi lærer, hvordan vi lærer og hvad det, vi lærer kan bruges til.

Jeg kendte ikke noget til Edutopia før jeg, gennem Transatlantic Educators Dialog, blev præsenteret for forskellige artikler, der skulle/kunne læses som inspiration til et givent emne. Edutopia virker for mig som et kæmpestort lærerværelse, hvor der, gennem masser af artikler og små film, udveksles idéer til undervisning, til projektbaseret arbejde, til undervisnings-research, til elevers, læreres, lederes motivation og udvikling, til social og følelsesmæssig læring, til teknologi i undervisningen, til fremmedsprogsundervisning etc. Edutopia vil gerne sætte fokus på de ting der virker, motiverer og giver elever lyst til læring og mulighed for at udnytte deres evner.

Det er på engelsk og rigtig meget af det tager udgangspunkt i amerikanske skoler, som jo er en del anderledes skruet sammen end vores egen skole. Ikke desto mindre kan man blive inspireret og finde ud af (hvis ikke man vidste det i forvejen) at lærere næsten altid har det samme mål - at gøre sit allerbedste for eleverne, uanset hvor eller hvad de kommer fra.

Se/læs mere her:

www.edutopia.org