Folkeskolens tysk- og franskrådgiver

Blog

Forlænget ferie for læringsplatformen MoMo

Det er en god ting at være væk fra arbejdet og komme veludhvilet tilbage med nye kræfter.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens tysk- og franskrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Erika Wünsche er Folkeskolens tysk- og franskrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: erikawunsche64@gmail.com

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Klar

Klasselokalet er gjort klar med nye plakater på væggene og nye skemaer på opslagstavlen. “Duksehjulet” er blevet opdateret så de kære elever ved, hvem der skal stå for oprydningen og hvem, der skal sørge for det korte tyske indslag i ugerne fremover. Det lille 2 minutters indslag, som vi har en gang om ugen, kan være en sang, en hændelse, et stykke kunst eller noget sport fra et tysktalende land. Engangsmaterialet er ankommet og årsplanen er færdig. Jeg føler mig klar.

Klar - både med og uden

Så er der bare lige det aber dabei, at platformen MoMo, som vi bruger hos os, ikke virker for eleverne. Det er ellers meningen, at eleverne skal kunne se planen, læse forløbene beskrevet og svare på nogle læringsmål inden vi går i gang. Men det virker ikke. Hvor er det godt at være i stand til at drive undervisning uden. Man kunne ellers blive helt svedt ved tanken om, at alt det fantastiske IT skulle gå i dvale - på ferie måske? Men jeg er frisk og har fået tanket nye kræfter op i ferien, så det der MoMo må vente og måske komme tilbage med fornyet energi. Eleverne er på højde med situationen og skyder en hvid pind efter platformen. Så indtil MoMo er tilbage fra ferien er undervisningen stadig planlagt, bliver gennemført og evalueret med passende niveau, læring og progression - fuldstændig som “i gamle dage”.