Folkeskolens tysk- og franskrådgiver

Blog

Forpligtende sprogstrategi haster

"Det er på tide, at politikerne kommer på banen og sørger for finansiering af de små, men samfundsmæssigt vigtige sprogfag...."

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens tysk- og franskrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Erika Wünsche er Folkeskolens tysk- og franskrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: erikawunsche64@gmail.com

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dette skriver en lektor bl.a. i debatindlægget, som jeg deler her;

https://nordjyske.dk/debat/kortsigtet-og-visionsloest-at-lukke-sproguddannelser-paa-aalborg-universitet/3bb612f0-44ba-409f-aea1-b44d7862f19e

Og man kan kun frygte at det kommer til at gælde i hele undervisningssystemet, hvis ikke den politiske vilje og handling er tilstede.

Det haster med en forpligtende sprogstrategi i kommunerne og at der holdes fast i den særlige fokus på andet fremmedsprog, som den tidligere regering lovede og oprettede et særligt center til.