Folkeskolens tysk- og franskrådgiver

Blog

Fransk sang

I sprogfagene skal vi også skabe og formidle kunstneriske og kulturelle oplevelser - oplevelser, der kan stimulere, engagere og kvalificere.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens tysk- og franskrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Erika Wünsche er Folkeskolens tysk- og franskrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: erikawunsche64@gmail.com

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En god blogger-kollega nævne for noget tid siden i en kommentar til mit indlæg med overskriften “Canadisk”, en god idé om at lade sprogfag gå i alliance med andre fag som f.eks. idræt, madkundskab og design. Jeg er vild med idéen og går gerne i alliance med især madkundskab, hvor mine elever har prøvet kræfter med bl.a. Currywursten’s lyksaligheder, Sachertorten’s tyngde og den fine etikette ved et English Afternoon Tea Party.

Nu er mine musikalske evner ikke særlig gode. Ikke desto mindre benytter jeg mig ofte af musik og emner/personer, der vedrører musik i undervisningen. For at drive musik og sang lidt videre fik jeg øje på en, der kan inspirere, engagere og stimulere. Det er Jeannet, der synger og akkompagnerer til fællessang. På fransk. Og hvorfor ikke lige lære et sæt gode klassiske og moderne franske sange? Jeannet har et stort repertoire og lægger det op til os lærere om der skal trænes udtale, grammatik eller blot tale om teksterne og hvad de betyder. Eleverne bliver inddraget og Jeannet fortæller (både på dansk og fransk) så alle kan være med. Jeannet lægger vægt på, at programmet både er for begyndere og øvede og hun kommer ud til både folkeskoler og gymnasier. Hun kan engageres til klassen eller til et fællesarrangement på skolen, der ikke behøver at være specielt henvendt til franskfaget men også som kulturformidling i det hele taget.

Læs mere om Jeannet og hendes koncerter her;

http://jeannetulrikkeholm.dk/

Vil man inspireres yderligere, holder Jeannet et kursus for lærere i marts - 19, der handler om sange og musikvideoer i franskundervisningen. Se mere her;

https://fransklaererforeningen.weebly.com/aktuelle-kurser.html

Powered by Labrador CMS