Folkeskolens tysk- og franskrådgiver

Blog

Grenzgenial

Der findes meget materiale til tyskundervisningen og det er godt. Indimellem er det godt at opdage noget nyt, godt og lidt anderledes tænkt.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens tysk- og franskrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Erika Wünsche er Folkeskolens tysk- og franskrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: erikawunsche64@gmail.com

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Grenzgenial" hedder det undervisningsmateriale, der har afløst "der Nordschleswiger" og som ligger gratis tilgængeligt online. Materialet henvender sig til tysk i udskolingen og serverer såvel højaktuelle emner som længere temaforløb baseret på autentiske tekster.

Schlagzeile, Themenverlauf und Lehrerzimmer

De autentiske tekster, der er kogt ned til (let) forståeligt tysk, lægger sig i spændet mellem en autentisk tekst og en lærebogstekst. F.eks. kan man klikke sig ind på "Overskrifter" og læse nyheder om bl.a. politik, nytår og E-sport. Til teksten hører gloser og ofte et lille videoklip. Disse "Overskrifter" kan bruges til kortere undervisningsforløb (1-2 lektioner). De længere temaforløb behandler også aktuelle emner fra avisartikler og kan strække sig over 5-12 lektioner. Der er også lidt for os lærere i form af ideer, artikler og informationer, der vedrører tysk, Tyskland og tyskfaget.

Et Supplement

Det er ikke meningen at "Grenzgenial" skal erstatte de store undervisningsportaler, som de fleste af os nok benytter os af, da skolerne abonnerer på dem, men "Grenzgenial" kan snarere fungere som et supplement eller et anderledes tilbud til tyskundervisningen.

"Grenzgenial" forfølger den funktionelle sprogtanke og lader grammatikken i baggrunden. De didaktiske overvejelser går på at anvendelsen af sproget står forrest sammen med elevernes sproglige kompetencer og interesser.

Læs mere her;

https://www.grenzgenial.dk/de

også på Facebook :-)

PS: Nye undervisningsforløb på sitet i foråret