Folkeskolens tysk- og franskrådgiver

Blog

HUMAN

Hvad gør os til mennesker? En fransk fotograf og filmskaber, Yann Arthus-Bertrand, har brugt 3 år på at indsamle fortællinger fra over 2000 mænd og kvinder fra 60 forskellige lande.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens tysk- og franskrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Erika Wünsche er Folkeskolens tysk- og franskrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: erikawunsche64@gmail.com

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Francine og Phillipe fra Frankrig og Denis fra Congo er blandt de mange mennesker, der i serien "HUMAN" bl. a. fortæller om krig, kærlighed, familie, liv efter døden, tilgivelse, held og homosexualitet. De mange mennesker er blevet interviewet og stillet de samme spørgsmål, der både er personlige og universelle. Det er blevet til nogle fantastiske, rørende og øjen-åbnende fortællinger fra steder  man sjældent hører om og fortalt på sprog, som man sjældent hører.

Øjnene er sjælens spejl var det første jeg tænkte, da jeg så HUMAN klippene på Youtube første gang. Man ser et menneske foran sig, der pauser et kort øjeblik, inden han eller hun fortæller dig om en begivenhed i deres liv. Man ser bare personens ansigt - baggrunden er mørk - og fortællingen er intens. Selvom kameraet ruller, har personen lov til at give sig tid. Tid til at rømme sig eller bare vente eller reflektere et øjeblik. Personen siger altid "jeg", generaliserer ikke og fortæller om tanker, følelser, erfaringer og meninger. Jeg, seeren, føler mig talt til, henvendt til og lytter derfor meget interesseret.

Kadija fra Libanon, Aida fra Senegal, Bill Gates fra USA og Ban Ki Moon fra Sydkorea, er også blandt dem, der fortæller. Se dem og udvælg nogle til jeres store elever. Jeg valgte Francine til mine elever, og imens hun fortalte, ville man kunne have hørt en knappenål falde til jorden. Og der var masser at tage fat på bagefter. Dog vil jeg anbefale forarbejde i form af glosetræning og noget forforståelse.

Se klippene på Youtube og se mere om HUMAN her

http://www.human-themovie.org/#about-the-film