Folkeskolens tysk- og franskrådgiver

Blog

Idéer til årsplan til 5. - 6. klasse

En tysk- eller fransktime ekstra i 5. klasse er fint. Det basale ordforråd skal indøves og sproget skal præsenteres.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens tysk- og franskrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Erika Wünsche er Folkeskolens tysk- og franskrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: erikawunsche64@gmail.com

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Materialer hertil er efterspurgte. Jeg har her samlet et par links til emner til en  årsplan for 5. og 6. klasse som jeg selv har haft god gavn af.

Materialet “Tidligere sprogstart” indeholder mange gode begynderemner og har også tilgodeset sang, musik, bevægelse og sproglege og de fire færdigheder, læse, lytte, tale, skrive står i centrum.

Både for tysk og fransk ligger der rigtig godt, brugbart og gennemarbejdet materiale her;

https://tidligeresprogstart.ku.dk/tysk/

https://tidligeresprogstart.ku.dk/fransk/

Goethe-Instituttet har lavet et gratis-download til “Deutsch mit Hans Hase”, der nok er til mindre børn men ikke desto mindre, indeholder gode aktiviteter.

https://www.goethe.de/de/spr/unt/kum/dki/kuv.html

Praktisk sprog har nogle opgaver til begynderfransk her;

https://www.pspraktisksprog.dk/opgaver---fransk/aaret-rundt.aspx

https://www.pspraktisksprog.dk/opgaver---fransk/begynderundervisning.aspx

https://www.pspraktisksprog.dk/opgaver---fransk/lege-spil-og-quizzer.aspx