Folkeskolens tysk- og franskrådgiver

Blog

Kasserolle, kultur og kompetencer

Nogle politikere trænger nok til lidt nyt, en opdatering, et boost fra ”os på gulvet” i folkeskolen. Så hermed lidt om, hvad der bl.a. sker i tyskfaget i dag.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens tysk- og franskrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Erika Wünsche er Folkeskolens tysk- og franskrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: erikawunsche64@gmail.com

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som tysklærer har jeg heldigvis rigtig mange muligheder for at give tyskfaget og det tyske sprog og den mangfoldige tyske kultur videre med variation, og derved give min glæde ved tysk videre til mine elever. Og ikke bare min glæde ved tysk men også glæden ved alle de engagerede og dygtige tysk-kolleger jeg bl.a. kan møde og blive inspireret af, hjælpe og blive hjulpet og guided af. På Facebook er jeg medlem af to grupper, ”faglig sparring for tysklærere” og ”Deutschlehrer (innen) in Europa”. Her mødes tysklærere og der sker noget hele tiden: Forløb, gode råd til prøven, tekster, film, grammatik, artikler, hjælp til tastatur, links til sjove indslag og forskelligt om tyske anliggender osv. bliver delt.

Så er der Goethe-Instituttets hjemmeside, der bugner af fantastisk undervisningsmateriale, tyskkurser, tyskøvelser, vejledninger og ikke mindst vidnesbyrd om, hvorfor det er vigtigt at lære tysk.

https://vimeo.com/84842789

Step-into-german; tysk musik, fodbold, film og Landeskunde.

Grenzgenial med gode autentiske tekster fra Der Nordschleswiger om bl.a melodi grandprix, højtider og fritid - tilpasset udskolings-niveau.

Meinunterricht.de om undervisningsplanlægning og masser af materiale.

Fint med kasserolle-bøjning, men tysk er så meget mere og så meget sjovere. Og fører i alle mulige retninger.

https://www.youtube.com/watch?v=_98m4Vod6_8

Powered by Labrador CMS