Folkeskolens tysk- og franskrådgiver

Blog

Palles tyske sprogcafé

Autobahn, Sauerkraut, Bundesliga……vi kender det, og selvom tysk er, og har været en fast del af en skolegang, er det ikke altid, at tysk falder danskere nemt og hvis man gerne vil føre en samtale med en tysker, hvad gør man så?

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens tysk- og franskrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Erika Wünsche er Folkeskolens tysk- og franskrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: erikawunsche64@gmail.com

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

“Det sker”

En helt almindelig torsdag eftermiddag så jeg i et lokalt magasin under overskriften “det sker”, et tilbud for voksne - en tysk sprogcafé. Et gratis tilbud, hver torsdag i et par måneder på det lokale bibliotek. Jeg var bare nødt til at finde ud af, hvad det gik ud på og hvem, der kunne tænkes at melde sig til det. For det er jo ikke fordi det vrimler med tilbud der vedrører tysk her i mit lille lokalområde.”Desværre har hverken LOF eller AOF ikke kunne samle kursister nok til et tyskhold” som en af deltagerne på biblioteket bemærkede. 

De motiverede “elever”

Ikke desto mindre viste det sig, at sprogcaféen allerede var fuldt booket helt frem til april og de, der interesserede sig for det tyske sprog, havde alle samme lyst til at genopfriske sproget, som de i øvrigt huskede en hel del af fra deres skoletid. Motivationen var den samme; at kunne føre en samtale med en tysktalende. Og de motiverede deltagere var Palle, den passionerede og pensionerede tysklærer, meget glad for. Der var kvinden med en lille vingård og et dertil hørende lille vinudsalg, der havde brug for at kunne tale med sine talrige tyske kunder og turister, der hvert år lægger vejen forbi vingården på det smukke Sydfyn. Og der var ægteparret, der på deres cykelferier i Østrig og Schweiz gerne ville tale “rigtigt” med deres værter og i øvrigt gerne ville kunne følge bedre med på tysk TV. En butiksansat ville også gerne kommunikere på tysk med de tyske turister. For som de alle var enige om; “det ER bare nemmere, hvis man kan tale tysk”.