Folkeskolens tysk- og franskrådgiver

Blog

TED- "familien"

eTwinning, platformen, som jeg har et lidt anstrengt forhold til, er for lærere i Europa, der gerne vil samarbejde om projekter, udveksling og deltage i et uddannelsesfællesskab.

Offentliggjort Sidst opdateret

Folkeskolens tysk- og franskrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Erika Wünsche er Folkeskolens tysk- og franskrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: erikawunsche64@gmail.com

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Uddannelsesfællesskab

Grunden til mit lidt anstrengte forhold til eTwinning er, at jeg synes platformen er lidt vanskelig at navigere rundt i. Ikke desto mindre er jeg en del af eTwinning og blev via den inviteret til TED, Transatlantic Educator´s Dialog. En fantastisk mulighed for at møde undervisere, online, fra USA og EU.

Kernen i TED er at vi mødes online 12 søndage henover foråret og taler om emner, der vedrører uddannelse og det, man møder i sin lærergerning. TED- "familien" har eksisteret i 9 år og i år er der deltagere fra 22 europæiske lande og fra 17 amerikanske stater. Alle har noget med undervisning at gøre på mange forskellige niveauer, i mange forskellige fag og på mange forskellige skoler/uddannelsesinstitutioner.

Udover den ugentlige online diskussion er der mulighed for "udbrydergrupper", der kan give hinanden feedback og forberede præsentationer. I de forskellige "udbrydergrupper" præsenterer vi og fortæller om, hvad der undervisningsmæssigt foregår hos os selv og i vores respektive lande/stater. F.eks ; uddannelse i USA vs uddannelse i EU-lande, læreruddannelsen, kreativ pædagogisk og vidensformidlingspraksis, kontroversielle politiske emner i undervisningen og forholdet mellem undervisere og administratorer.

Det er meget tankevækkende og overraskende at læse og høre om de store forskelle og også mange ligheder ligheder der er i det amerikanske og i det europæiske uddannelsessystem. Og de store forskelle i de forskellige stater i USA og i de forskellige lande i EU.

Sidste søndag handlede vores session om læreruddannelsen og det, som en lærer skal kunne for at blive/være en succesfuld underviser/lærer for ALLE elever. Og om det pres fra vores alle sammens politikere (og her er det ens for alle i TED) om at være mere effektive, mere kloge, mere rummelige og omstillingsparate og mere fleksible indenfor den samme tid og for de samme penge.

Ens for os alle i TED er også at vi alle er super-engagerede lærere, der ønsker os viden, uddannelse, gode undervisnings-og forberedelsesbetingelser så vi kan give det bedste til vores elever.

TED er meget anbefalelsesværdigt. Prøv det, hvis muligheden byder sig og brug tid på det. Det er sjovt og givende, man får udfordret sine sproglige evner, sin tålmodighed og sin viden. Et rigtig interkulturelt program.

Links til gode artikler om uddannelse her (på engelsk)

http://www.aei.org/publication/global-perspective-features-american-education/

https://learn.illinois.edu/pluginfile.php/4151778/mod_resource/content/1/When%20Finlands%20Teachers%20Work%20in%20America%E2%80%99s%20Schools%20-%20The%20Atlantic%202-1.pdf

https://learn.illinois.edu/pluginfile.php/4151781/mod_resource/content/1/Constructing%2021st%20Century%20Tchr%20Ed.pdf