Folkeskolens tysk- og franskrådgiver

Blog

Vi håber

I torsdags ventede mine elever og jeg i spænding på, at DR skulle afsløre, hvem der blev den nye undervisningsminister.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens tysk- og franskrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Erika Wünsche er Folkeskolens tysk- og franskrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: erikawunsche64@gmail.com

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Håb og ønsker

Efter afsløringen talte vi om de ønsker og håb vi havde til den nye Børne-og undervisningsminister. Elevernes ønsker er helt som jeg havde forestillet mig og i øvrigt også har kunne mærke på dem jævnligt. De ønsker sig kortere skoledage, så de også har tid til deres fritidsinteresser og ikke sidder udmattede og ukoncentrerede i den sidste lektion. De ønsker de nationale test hen, hvor peberet gror. De ønsker sig ro til fordybelse og at der bliver skruet ned for mere eller mindre heldige kommunale tiltag (læs: afbrydelser) i den daglige undervisning. Uddannelsesparathedsvurderinger og gentagne trivselsmålinger skal der også skrues ned for. De vil have nærværende og glade lærere med tid og overskud. De ønsker sig en pæn skole med godt indeklima og smukke ting på væggene. Jeg forstår dem godt.

Flere ønsker

Jeg ønsker mig også en obligatorisk fælles national sprogsatsning initieret af regeringen og Folketinget med økonomiske midler og pædagogisk nytænkende organiseringer af sprogundervisning. Sprogfagene må ikke dø. Det må ikke ske. Det skal der findes en løsning på. Og så håber jeg, at vi mærker at have fået en socialdemokratisk undervisningsminister på den fede måde og ikke à la hende fra 2013. 

Rimer klima på biler?

Forresten spurgte nogle elever mig, om de der politikere virkelig mente det der med klimaet, når de nu næsten allesammen bliver transporteret rundt i hver deres store, tunge og dyre luksusbil. Godt spørgsmål.

God sommer.