Tysk og fransk i skolen

Tysk og fransk i skolen

Blog

Fup eller fakta?

Det kan næppe overraske nogen bloklæser i tysk, at jeg interesserer mig for faget og dets muligheder. I bloggen nedenfor kan du konstatere, at du kan lære dig selv at tale perfekt engelsk og mange andre sprog på kun nogle få uger.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danmarks bedste sprogtjeneste

Tysk og fransk i skolen

Der dukker mange forskellige henvisninger op i ens indbakke på mailen, når man først har vist interesse. 

Lokkemaden til denne hjemmeside/annonce indledes således: ”Danmarks bedste sprogtjeneste: Lær dig selv at tale perfekt engelsk og mange andre sprog på kun nogle få uger!”

Udsagnet motiveres således:  ”Denne metode kaldes engelsk binaural system og kan bruges i kurset Alpha Lingmind. Det er en ekstraordinær proces til at øve indflydelse over hjernen gennem bekræftelsen af færdige udtryk og sætninger samt lyde med specielle frekvenser - som kaldes binaural beats. Disse lyde garanterer effektive og øjeblikkelige resultater og hurtig mestring af det engelske sprog.

Du skal bare lytte til optagelserne og "programmere" hjernen til automatisk at absorbere engelsk som en svamp!”

Nu skal man jo ikke være professor for at betvivle, at man på få uger kan beherske et fremmedsprog flydende. Jeg har undervist i tysk i mange år, har været med siden lytteteksternes start, og var fagkonsulent, da lytteprøverne i sin tid blev indført. Jeg har været med til at udbrede begrebet Kommunikativ Kompetence gennem adskillige kurser på daværende amtscentraler og Danmarks Lærerhøjskole, og jeg har ALDRIG oplevet, at noget sproggeni kunne lære et sprog flydende på kort tid. Enhver sproglærer ved, at det koster masser af træning og øvelse at komme til at beherske et fremmedsprog.

Det vækker derfor tvivlen frem, når jeg lader mig lokke videre ind på hjemmesiden for Neuroscience Institute.

For der at konstatere, at hvis man køber metoden, vil man kunne få et bedre job – sprogfærdigheder er det grundlæggende krav blandt jobtilbud. Op til 5 gange bedre løn – kendskab til engelsk (sprog) er det første skridt til bedre job, forfremmelser og lønforhøjelse. Mulighed for at arbejde i udlandet – dvs. indtjening op til 10 gange højere end i Danmark. Bekvemmelighed i udlandet – problemfri kommunikation med udlændinge under rejsen. Personlig udvikling – bedre uddannelse, større kompetencer og interessante hobbyer. Respekt fra venner – folk beundrer dem, der kender fremmedsprog.

Fristende må man sige – og så på kun få uger. Lad mig høre, hvis nogle af jer, der læser dette, har erfaret, at man kan tilegne sig et fremmedsprog med lynets hast. Jeg hører gerne fra jer i kommentarfeltet herunder. Hvis ikke tror jeg, I smiler videre, som jeg gør det.

Powered by Labrador CMS