Tysk og fransk i skolen

Blog

Har du plads til en tysk udvekslingsstudent omkring spisebordet?

Har du lyst til at have en tysk student boende, er der al mulig grund til at læse nedenstående.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

#Fil 1Jeg har for år tilbage haft fornøjelsen af i min familie at have en udvekslingsstudent i et år. Det blev en uforglemmelig oplevelse for både studenten, min familie og mig selv.

Tysk og fransk i skolen

Senere havde jeg fornøjelsen af at sende mine døtre på et års studieophold i henholdsvis USA, Frankrig og Canada. Oplevelser mine børn ikke glemmer.

Jeg har d.d. modtaget en opfordring fra YFU i Danmark til at gøre opmærksom på muligheden for at få en tysk udviklingsstudent med omkring spisebordet. Den opfordring giver jeg gerne videre.

YFU-Danmark er en foreningsbaseret udvekslingsorganisation, der på non-profit og idealistisk grundlag udveksler unge til og fra Danmark. Organisationens formål er at fremme mellemfolkelig forståelse, fredelig sameksistens og respekt for forskellighed. YFU er uafhængig af politiske og religiøse interesser.

YFU-Danmark modtager til august en gruppe udvekslingsstudenter fra hele verden, deriblandt også en del tyske unge, der drømmer om at gå i en dansk skole og bo hos en dansk værtsfamilie. Er der i din familie plads til en af dem omkring spisebordet?

Som værtsfamilie siger man ja til et ekstra familiemedlem, der bringer verden indenfor døren og åbner for mange sjove og pudsige oplevelser. Udvekslingsstudenterne skal lære dansk mens de er her, og en del kan allerede noget dansk når de kommer. De kommer i den lokale skole, oftest gymnasiet, og skal have en hel normal dansk hverdag.

Vi mangler værtsfamilier i hele landet, og håber at du kan hjælpe os. Del også gerne budskabet til andre, der kan være interesserede.

Du kan høre mere ved at kontakte Jonna Frandsen, Vejrup, 4084 4236, jonnafrandsen@gmail.com, eller til YFU-Danmarks sekretariat på tlf: 64 76 30 06. Yderligere oplysninger kan også fås på www.yfu.dk hvor brochurer om at blive værtsfamilie kan bestilles.