Sponseret indhold

Lærerstandens Brandforsikring

Sponseret indhold

Sponseret indhold: Skolevenner gør en forskel

Hver dag året rundt træder en skoleven ind i en klasse et sted i Danmark. En af dem er Bente. Hun har siden 2022 været skoleven på Bramsnæsvigskolen 4 timer om ugen. Her støtter Bente fællesskabet i klassen, og kan både have særligt fokus på de elever, der har det svært og mistrives, eller et mere generelt fokus på hele klassen til stor gavn for Jeanette, der er lærer i 4. A.

Offentliggjort Sidst opdateret

"For mig er det et spørgsmål om at gøre noget for de børn, der har brug for lidt ekstra positiv opmærksomhed. Så elsker jeg det samarbejde, som jeg har med min lærer. Hun er enormt dygtig og vi har en skøn kemi”, siger Bente, som har været en del af Skolens Venner siden 2022.

Skolens Venner er en landsdækkende frivillig forening, der organiserer frivillige skolevenner i skolen. Skolevenner indgår som ekstra voksen i lærerstyrede aktiviteter, og kommer med tid, ro og nærvær, der er med til at understøtte elevernes personlige, sociale og faglige trivsel.

Som skoleven er man typisk i klassen i 2-4 timer om ugen. Det er altid læreren eller pædagogen, som har ansvaret for klassen og for aktiviteterne, skolevennen indgår i. Det er op til den enkelte skole at definere, hvilke opgaver det skal være.

For Jeanette, der er lærer på Bramsnæsvigskolen er det en stor hjælp at have Bente i klassen.

Sponseret indhold: Lærerstandens Brandforsikring

Lærerstandens Brandforsikring er en del af LB Forsikring, der er ejet af LB Foreningen. LB Forsikring er Danmarks største medlemsejede privatforsikringsselskab, med over 435.000 medlemmer. Som forsikringstager i LB Forsikring er man også medlem af LB Foreningen og dermed medejer af LB Forsikring. LB Foreningen uddeler midler til almennyttige formål og uddeler ca. 20 mio. kr. årligt – heraf 5 mio. kr. til regionale formål.

”Vi er så heldige, at vi har haft Bente i klassen i 3 år nu. Hun giver mig nogle muligheder for at fokusere på enkelte elever eller konkrete temaer, men Bente giver også eleverne en ro og så er de helt konkret trygge ved den hjælp de får. Og så er Bente er med til at gøre skoledagen lidt bedre og meget sjovere – både for mig og eleverne” siger Jeanette.

Efterspørgslen på skolevenner vokser dag for dag og i Skolens Venner har man i år fået en bevilling fra LB Foreningen, som bl.a. ejer Lærerstandens Brandforsikring, på 2,5 mio. kr. til at videreudvikle og forstærke tilbuddet fra Skolens Venner.

"For os handler det om at kunne understøtte det fællesskab en skoleklasse er og give elever og lærere de bedste forudsætninger. Derfor vil vi gerne give Skolens Venner endnu bedre muligheder for, at flere kan få en tryg og rolig voksen i klassen, der både kan være en støtte til læsning eller matematikopgaven, men også et lyttende øre eller en trøstende skulder," siger Mikkel Klausen, chef for uddelinger, udvikling og kommunikation i LB Foreningen.

Skolens Venner arbejder for at fremme læring og trivsel for alle børn og unge, og tilbyder en trivselsindsats med frivillige skolevenner.

”Skolevenner arbejder for at skabe overskud til lærerne, mere tid til børnene, inkluderende fællesskaber og bidrage til en skole i trivsel. Det kan lade sig gøre, fordi vi sammen med Danmarks Lærerforening, Skolelederforeningen m.fl. sikrer, at frivillighed på skoleområdet foregår under ordentlige, gennemprøvede og evaluerede former,” siger Sigrid M. Larsen, sekretariatsleder i Skolens Venner

Skolens Venner er startet i 2013 af skolefolk, og har den nationale kompetence inden for frivillighed i skolen, og vejleder skoler og kommuner i anvendelsen af frivillige skolevenner som et redskab til at mindske trivselsudfordringer og læringsulighed.

Læs mere her: https://www.lb.dk/lp/Folkeskolen-skolens-venner