Blog

Tre UU-vejledere på kredsstyrelsesuddannelse i DLF

Publiceret Senest opdateret

I begyndelsen af december 2022, var vi tre UU-vejledere, der deltog i DLFs politiske lederuddannelse for nyvalgte kredsstyrelsesmedlemmer; Philip Larsen fra Roskilde, Mette B. Hoeg fra Vejle og undertegnede fra København, alle UU-vejledere med tillidshverv i vores respektive vejledningsenheder. Tre dages fuldt program, hvor vi blev undervist og klædt på til opgaven, som nye i fagpolitisk sammenhæng.

Efter Corona, var vi åbenbart mange, der havde ventet på at blive opdateret, så med ca. 90 kursusdeltagere var vi delt op i to hold, der havde undervisning parallelt med hinanden. Jeg var på kurset med 3 kolleger fra min egen kreds, og det var gavnligt at kunne diskutere og arbejde sammen om de opgaver vi blev præsenteret for.

I løbet af kurset fik vi en indføring i mange forskellige aspekter af kredsstyrelsesarbejdet, såsom hvilke roller og opgaver en kreds har samt hvilke visioner vi selv har, som medlem af en kredsstyrelse. Vi var også omkring DLFs historiske vingesus, ift. hvor det hele begyndte, frem til i dag med 75 kredse, der betyder, at DLF er stærkt repræsenteret kommunalt, hvilket har en stor betydning for evnen til at samarbejde og være en vægtig medspiller og modpart til forvaltning og politikere.

I indeværende år, har DLF 150 års jubilæum, og med et blik tilbage til "septemberforliget" anno 1899 og "regulativ for arbejdspladsen" fra slut 1870'erne, er det nogle af de grundsten vi står på i dag. En del af kursets historiske gennemgang tvinger os også forbi et par lavpunkter i historien, nemlig 1981 og 2013, hvor en kurve med al tydelighed viser os drastiske udslag. I dag, er kurven for opadgående , og DLF befinder sig et andet sted med ny start og tekstkompromis A20.

I løbet af de 3 kursus dage, havde jeg også mulighed for at netværke med mine gode UU-vejleder kolleger og vi fandt tid til at tale om meget af det, der rør sig på vores felt med de kommunale forskelligheder i prioriteringer og arbejdsvilkår vi oplever. Mette, Philip og jeg har aftalt at holde kontakt for at kvalificere hinanden bedst muligt og samtidig give hinanden inspiration til vinkler og perspektiver, og det har vi brug for i en hektisk hverdag med vores lidt anderledes profil ind i kredsstyrelsesarbejdet. Det ser jeg frem til i 2023!

UU-vejleder Sussie Johansen

Til daglig er jeg uddannelsesvejleder i 10. klasse samt ungevejleder for unge op til 25 år. Jeg har været ansat i UU København siden 2007 og som TR fra 2015. P.t. TR suppleant for alle DLF organiserede medlemmer. Kongresdelegeret til DLF siden 2015 for kreds 11, Københavns lærerforening. Medlem af Københavns lærerforenings bestyrelse siden april 2022.

Powered by Labrador CMS