Charlotte Papsø

Charlotte Papsø

Blog

Kan en paryk motivere?

Man behøver ikke kunne programmere og bygge sin egen avatar fa scratch , hvis bare man har en paryk, en brille og en overartikuleret stemmeføring. Diktat Ditte kommer på besøg i 5Y hver uge i 45 minutter for at diktere ugens diktat.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der var sprogfejl hos Diktat Ditte version 1.0 når hun skulle udtale ordet "spøgelser" , hun gik nærmest i stå , hun havde også svært ved at tåle vand og kunne sætte tempoet drastisk op midt i diktaten, hvis det regnede udenforog hvis hendes fugt sensorer registrede fugt indendørs lukkede hun ned. den slags undervisningsrobotter duer ikke og bør sendes retur, men Ditte havde det jo ganske fornøjeligt med 5Y når hun overartikulerede ugens diktat. engang imellem griner de og diktat er ikke længere noget der skal overståes, selvom man ikke laver 0 fejl. Diktat Ditte version 2.0 ankom efter vinterferien. Hun er en opdateret og opgraderet version som allehøjest bliver lidt skinger i stemmen hvis hun skal udtale ordet "fodbold" og i det hele taget er hun ret overopmærksom på "o" lyde. 

Måske glemmer 5 Y engang imellem at de har diktat , måske tager de det mindre alvorligt? men på et tidspunkt i deres skoleliv bliver rigtig mange ting digitale og læst op af en valgfri stemme de vælger fra deres chromebook. Det her er nok næppe at forberede dem til en steril fremtid hvor læreren kan vælge et forløb og lade eleverne tage ansvaret for egen læring selv . Drømmescenarie - for hvad nu hvis motivationen mangler ? kan chromebooken og forlagene fjernestyre folkeskolens elever eller er der engang imellem brug for øjenkontakt og et kærligt puf i den rigtige retning. I det mindste kan jeg håbe at de når de begynder at lave online diktater næste skoleår , vil forestille sig at der sidder en lille rødhåret Diktat Ditte inde i deres computer .

Charlotte Papsø

Spil dig til glade og motiverede elever. Jeg bruger spil i undervisningen, når muligheden byder sig, og hvis leg og drama kan tilføjes, er det bare et plus for indlæringen. Fra august 2020 er jeg friskolelærer på Frijsendal friskole.

Powered by Labrador CMS