Folkeskolens billedkunstrådgiver

Blog

Har du hjulpet en bachelorstuderende i dag?

Lige nu, skulle mange af landets fremtidige lærer, have været ude og samle empiri til deres bachelorprojekter. Corona gør det svært, men ikke helt umuligt. Vi kan hjælpe dem.

Publiceret

Folkeskolens billedkunstrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Sarah Urgaard er Folkeskolens billedkunstrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: sarahurgaard@live.dk

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I min Facebookgruppe Kundskab og kaos, billedkunst i folkeskolensøger mange lærere og studerende inspiration til nødudervisning i denne Corona tid. Jeg oplever også, at landets bachelorstuderende beder om hjælp til at indsamle empiri, primært gennem spørgeskemaer, og vi kan hjælpe. 

Jeg har i dag besvaret et spørgeskema, og jeg vil gerne opfordre alle billedkunstkolleger til at hjælpe de studerende. De skal stadig til eksamen i den anden ende, og vi kan hjælpe dem godt på vej. 

Henriette Høier Stjerslev Jakobsen har lavet en kort spørgeundersøgelse, som tydeligt bærer præg af, at der ligger mange tanker og et stort arbejde bag.

Da jeg besvarede spørgsmålene, fik jeg reflekteret over egne værdier og mål for min undervisning. Så det er altså ikke kun den studerende, der får noget ud af vores hjælp, vi kan også få lidt stof til eftertanke. 

Henrietteskriver : "Jeg er ved at skrive bachelor i faget billedkunst. Grundet coronakrisen har det ikke været mulighed for mig, at komme ud på skolerne og indsamle den fornødne empiri, derfor har jeg mere end nogensinde før brug for jeres hjælp.  Det tager ca. 10-15 min at udfylde spørgeskemaet. Besvarelserne er anonyme."

Hjælp Henriette her, og bliv måske selv lidt mere nysgerrig på din egen praksis.  (tryk på den røde tekst og bliv omstillet til undersøgelsen. Jeg brugte kun 7 minutter ;)) 

Til alle bachelorstuderende derude, god vind med jeres indsamling af empiri.