Folkeskolens naturfagsrådgiver

Blog

Hvad er Covid-19 prisen- på sigt?

Isolation, test, hjemmeundervisning, nedlukket fritidsaktiviteter, ingen legeaftaler, afsavn til bedsteforældre, brud på årelange traditioner, venner som er smittet – dette er blot et lille uddrag af vores børns hverdag.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På vej til Covid-19 test nummer syv sad jeg i formiddags og talte med vores 9-årig datter om, hvordan hun så livet med Corona. 

Stille og roligt kunne hun komme med forskellige konstateringer, som 

Folkeskolens naturfagsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Mette Mellerup er Folkeskolens naturfagsrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: mettemellerup74@gmail.com

  • Man skal hele tiden testes – det er ikke rart og tager lang tid
  • At man ikke må være sammen med sine venner og veninder
  • At man ikke må komme i skole
  • At man ikke må lege med dem i de andre klasser
  • At vi skal leg på forskellige områder
  • Når vi har hjemmeundervisning, så er der mange ting at holde styr på
  • At man savner sine bedsteforældre
  • Der er mange juletraditioner, som ikke bliver til noget i år

Da vi kom hjem, sad jeg længe og tænkte over hendes konstateringer og refleksioner. Jeg er helt klar over, at en del af disse restrektioner er en del af en verdensomspændende pandemi. 

Men det rejser et spørgsmål om der på sigt kommer en pris, som disse børn skal betale. Både fagligt, men så sandeligt også socialt. Hvem ved om disse små omstillingsparate og tilpasningsdygtige individer navigerer i dette kaos uden mén, eller om der kommer en efterregning?

Vi har et ansvar for – både som forældre og lærere – at tale med børnene om, hvordan de er påvirket af situationen. Jeg har selv dage, hvor bunden rammes pga. Covid-19. Den sindstilstand kan jeg mærke kommer snigende både hos egne afkom og eleverne. 

Lad 2020 gå på hæld – gerne i en fart. 

Lad 2021 blive året med en vaccine og en normal hverdag for os alle.

Glædelig 2. søndag i advent / Mette