Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Blog

Corona – hvad er det?

Ja, hos os er der ikke Corona mere. Alt – eller næsten alt – er som før Corona.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Allerede ude på parkeringspladsen mødte jeg de to første kollegaer. Vi nikkede og sagde pænt: ”Hej, nå det var den ferie. Nu er vi her igen”.

I døren mødte vi en afdelingsleder, der gav hånd til mine to kollegaer. Vi blev alle tre noget overrasket, og selvom mine kollegaer gav hånd tilbage, snakkede vi om, at det var da ikke en god idé.

Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Christian Bunk Svane er Folkeskolens madkundskabsrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: domesticscience@yahoo.com

Det gentog sig heller ikke. Vi gav albue hele vejen rundt. Det virkede okay. Så blev vi alle budt velkommen til et nyt skoleår. Der var rundstykker, smør, pålæg, ost og Nutella. Tre hurtige kollegaer havde skåret rundstykkerne over, og vi tog det, vi havde lyst til. Vi smurte alle med den kniv, der stod i Nutellaen.

Da vi havde tygget af munden, rejste vi os alle godt 50 personer op. Nu skulle der synges. En enkelt sagde: ”Jamen så skal der jo være 2 meter imellem os”, men måske var jeg den eneste der hørte det! Pianisten havde allerede sat sig til klaveret, og vi sang den meget smukke: ”Sommerens Ø”, med cirka en halv meters afstand.

Vores leder understregede, at det nu er læringen, der står øverst, dog stadig med brug af sprit. Vi skal tage de fornuftige valg. Der må laves mad i skolekøkkenet, og der må bades efter gymnastik. Håndvaskende, der var sat ekstra op, da vi havde nødundervisning, er sendt tilbage. Der er ikke restriktioner vedrørende frikvarterer. Vi følger det skema, der er lavet. Altså skifter vi klasser flere gange i løbet af dagen. En enkelt sagde: ”Jamen så skal der jo være 2 meter imellem os”, men måske var jeg den eneste der hørte det! Vi indkalder til de sædvanlige forældremøder.

Måske undrer vi os lidt, men nu er vi i gang – Corona er ikke her.