Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Blog

Skolerne er tomme, vi skal lave anderledes undervisning. Her er mit forslag.

Opgaver til madkundskab.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hej med jer alle.

Nu er I jo alle hjemme. Måske er du sammen med dine søskende eller dine forældre, måske er du alene.

Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Christian Bunk Svane er Folkeskolens madkundskabsrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: domesticscience@yahoo.com

Men nu er der tid til at forkæle din familie og dig selv.

Så her kommer opgaver til madkundskab. Du skal løse opgaver mindst to gange.

Aftensmad:

Du skal finde en opskrift på nettet eller i en kogebog på aftensmad, som du derefter laver.

Brød:

Du skal bage et koldhævet brød. Du gør én ting den ene dag – venter hele natten – bager den næste.

Du kan finde en opskrift på ”Verdens bedste brød” på nettet. Det er et grydebrød, så du skal lige spørge dine forældre, om I har en gryde, der kan komme i ovnen.

Eller du kan finde en opskrift på koldhævet brød på nettet.

Kage:

Du skal finde en opskrift på din ynglingskage og bage den.

Morgenmad:

Ekstra opgave, hvis du har ekstra energi/ keder dig, kan du lave ekstra lækker morgenmad en dag. Brunch med hjemmelavet grød, brød, en lille ret med æg, marmelade, nøddepålæg eller hvad du godt kan lide.

Du skal rydde op efter dig.

Du skal vaske de ting op, som I plejer i din familie. Enten i hånden eller i maskinen. Det vil sige; skylle af, stable pænt op ved siden af vasken. Komme lidt sæbe og varmt vand i baljen, vaske op, tørre af og sætte på plads.

Det, I plejer at komme i opvaskemaskinen, kommer du derind. Husk at sætte alt pænt ind, så der kan være så meget som muligt (det er bedst for miljøet).

Sæt det hele på plads.

Tør alle overflader pænt af.

Tøjvask:

Du kan lære vaskemaskinen at kende. Sorter og vask et par maskiner.

Dele med dine klassekammerater

Du skal tage billeder af dine retter, eventuelt skrive lidt om resultatet, og sende det på Aula, så vi alle kan blive inspireret. Det bliver spændene at se, hvad I finde på. Jeg glæder mig til en masse inspirerende sider.