Mortens mening

Blog

Jeg glæder mig til at få eleverne tilbage IRL …

… også selvom det kun er en dag om ugen. Fordi jeg har savnet dem og jeg ved de har savnet hinanden (og måske også os lærere).

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Der er så stille og helt tomt for mennesker i dag, men på tirsdag bliver der fyldt med liv."

Mortens mening

På min blog vil I kunne læse om (mit) lærerliv, set fra et matematisk/naturfagligt perspektiv.

På tirsdag, altså lige om nogle få dage, træder mine elever ind på skolen igen  i skoven, hele min 8. klassen sammen. Og jeg forventer at det bliver fantastisk, uagtet om vejrguderne er med os eller ej.

Det er ca. 3 måneder siden vi sidst har været samlet - dengang var det med julepynt og nisseleg, nu kommer den til at stå på projekter i skoven. Jeg forventer ikke at eleverne skal være mega faglige, for mit bedste bud er at de kommer til at være lige så overstadige, når de ser hinanden, som øko-køerne er, når de lukkes på græs. 

Min medklasselærer og jeg satser hele butikken på teambuilding aktiviteter som: byg en bænk at sidde på, lav et læ og måske skriv et natureventyr. Så sørger vi for at der bliver kogt en gang suppe over bål, lavet lidt brød og måske har vi også en pose marshmallows med, som de selv kan ristet over gløderne. Det vigtigste bliver nu ikke aktiviteterne, men det at de kan arbejde sammen, imens de snakker, hygger og forhåbentligt griner, så højt at alle vi lærere får kuldegysninger ned af ryggen.

Jeg ved godt at det bliver besværligt med en dag i skole, fire hjemme og en hel masse koordinering af lærere, udeområder, lån af feltspader og det ovenikøbet kan blive vådt og koldt - men det er alt sammen en lille pris at betale, for at børnene kan ses og måske trives bedre. 

Lad os vise børnene at vi stadigt er her, at vi vil dem, at selvom deres verden væltes, så har de stadigt os at støtte sig til - og som vil glæde sig til, at være sammen med dem. Livet handler trods alt ikke kun om at overleve uvejret, men ligeså meget om at lære, at danse i regnen.