Mortens mening

Blog

Stop med misforståede hensyn til eleverne

Det nytter ikke at vi curler foran eleverne, hverken nu eller resten af deres liv. Det dur ikke at vi kigger på dem og tænker: “Det er jo også dem der blev hårdt ramt af corona epidemien, så dem kan vi ikke forvente noget af.” De er stærke unge mennesker, der kan en masse, lad dem vise det på godt og ondt!

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Selvfølgelig skal 9. klasserne til afgangsprøve - i alle de fag de er til prøve i et normalt år, med obligatoriske fag og udtræksfag. Der er vigtig læring at hente, ved at gå til prøve - også selvom det kan give mere end almindeligt mange sommerfugle i maven, i disse år.

Mortens mening

På min blog vil I kunne læse om (mit) lærerliv, set fra et matematisk/naturfagligt perspektiv.

Som lærer i 7 fag i en 9. klasse, med alt fra naturfag til matematik og videre til kulturfagene, så har jeg oplevet mange af de udfordringer mine elever har gennemgået, med en masse online undervisning, aflyst undervisning og elever der har været væk med corona eller i karantæne som nære kontakter. Faglokaler der ikke har kunnet bruges af frygt for smitttespredning og alt det. 

Men intet, INTET, af dette er en undskyldning for at vi skal fjerne prøver. Og nej, de skal heller ikke bare have deres årskarakter, hvis de ikke har god dag …! Det er selvfølgelig ærgerligt, at nogle vil fejle prøverne, men det er der jo også mega meget læring i - OG det er derfor de går i skole, ikke for at få høje karakterer, men for at lære ting, de kan få brug for i resten af deres liv. Lære og prøve i de trygge miljøer, vi har skabt for dem, gennem ti års skolegang.

Bevares, eleverne skal selvfølgelig ikke testes i emner de ikke har haft mulighed for at arbejde ordentligt med, så måske skal vi reducerer pensum her og der, og opgive lidt færre prøvespørgsmål. Men lad os nu lege eksamen så godt vi kan!

Eleverne fortjener at vi giver dem denne oplevelse med!!