Børnehaveklasseforeningen

Blog

Børnehaveklasseforeningen på Folkemødet 2018 Klippescenen, torsdag den 14. juni kl. 13 – 14

Den vigtige start på livets skole Hvad er en god overgang og start i børnehaveklassen set fra såvel barnets som skolens perspektiv.

Publiceret Senest opdateret

Børnehaveklasseforeningen

Børnehaveklasseforeningen er en pædagogisk/faglig forening, hvis formål det er, at samle børnehaveklasseledere og andre undervisere i indskolingen om det pædagogiske og faglige indhold.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Navnet børnehaveklassen leder tankerne hen på noget mellem børnehaven og skolen. Klassebetegnelsen indikerer en overgang, eller mere billedligt, en bro fra børnehaven over til skolen. Legen er central for undervisningen i børnehaveklassen, og vi oplever, at et øget fokus på faglige færdigheder er på bekostning af legen - barnets personlige og alsidige udvikling.

Vi kan også mærke på børnehaverne, at der har været et øget pres på det faglige område igen på bekostning at barnets leg og sociale udvikling.

Derfor spørger vi på Folkemødet: Hvordan og hvor kan vi styrke indsatsen for at give barnet det stærkeste fundament til sit skoleliv?

- Den legende tilgang i Børnehaveklassen og sang fra Børnehaveklassen i Allinge. 

- Oplæg v/Formand for Børnehaveklasseforeningen Pia Jessen.

- Debat med Medlem af Folketinget Jakob Sølvhøj (EL), Danmarks Lærerforening       Tine Agenskov, og BUPL.

Debatten modereres af Clara Dawe, Projektchef i Tænketanken Mandag Morgen.