Folkeskolens idrætsrådgiver

Blog

Idrætsfaget: Vidensdeling på de sociale medier

For mig er de sociale medier ikke blot lig med læsning af venindernes updates. Det er i lige så høj grad et værktøj, hvor jeg kan hente meget inspiration til min undervisning. Idrætsfaget er bestemt ingen undtagelse.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Foto: Pixabay.com

Det er fantastisk at opleve så mange lærere rundt om i landet, der gerne vil dele ud af deres undervisningsideer.

Grupper på de sociale medier bliver flittigt besøgt året rundt, og folk er gode til både at inspirere med nye lege og aktiviteter til de enkelte indholdsområder, men også til ideer med andet end fokus på blot den daglige idrætsundervisning – det kunne f.eks. være bevægelsesbegrebet eller temaarbejde om krop og identitet.

Folkeskolens idrætsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Trine Hemmer-Hansen er Folkeskolens idrætsrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: trinehemmer@hotmail.com

Den private gruppe er både til at søge efter hjælp – og samtidig til at give ud af sine egne erfaringer og hjemmelavede undervisningsmateriale.

Et rum til faglig sparring

Der er en form for ”give-and-take” kodeks på siden, som på ingen måde står beskrevet – men som man omgående mærker på en positiv facon. Mange medlemmer drager nytte af siderne, men der bydes også ind i stor stil via kommentarer osv.

Det er en fornøjelse med et rum til faglig sparring, der opererer helt uafhængigt af tid. Som lærer kan man ofte være hængt op og presset på tid, men facebook-siderne er altid tilgængelige, hvilket fjerner den umulige logistik, som altid rammer forsøget på at etablere møder.

Viljen til at dele ud er bemærkelsesværdig og smuk hos mange danske lærere. Med eleverne og hele den danske skoleungdom for øje gør de ellers så ofte udskældte sociale medier sig godt i denne kontekst.

Og netop vores fælles øje for elevernes udvikling i faget idræt er til mange læreres glæde her.

Ønsker man at blive tilknyttet den private gruppe på facebook, så søg på gruppen: 

Idrætslærerne i Danmark

Bor man i Aarhus-området, kan der desuden ønskes adgang til følgende gruppe:

Idrætslærer i Aarhus