Sponseret blog: Jagten på fortiden

Sponseret blog

Børn skal have mere lokal kulturarv i undervisningen

Herregårdenes Dag er en ny, landsdækkende begivenhed og en oplagt mulighed for at sætte fokus på den lokale kulturarv med din klasse.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Herregårdenes rolle som økonomiske og kulturelle kraftcentre på landet er ikke til at komme uden om, når den lokale natur og historie skal på skoleskemaet. Desværre er bevidstheden om herregårdenes betydning ved at glide ud og sande til med tabet af vigtig, lokal, kulturel identitet til følge. Derfor er den nationale begivenhed Herregårdenes Dag etableret, hvor herregårde over hele landet åbner for publikum en enkelt dag om året. I år løber Herregårdenes Dag af stablen d. 16. august, og Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum og Jagten på Fortiden vil i den anledning gerne inspirere jer til at tage jeres skoleklasser med ud i jeres lokale herregårdsområde.

En del af den enkelte danskers historie

Herregårdshistorie kan måske opleves som fjernt fra nutidens danske skolelevers livsverden, men de fleste har set deres lokale herregård udefra, og ved at lære stedets historie at kende, kan fagligt indhold sættes i en lokalhistorisk kontekst. Herregårdene var for omkring 100 år siden de største arbejdspladser på landet, og samspillet mellem natur og herregård har gennem århundreder formet det danske landskab og skabt byer og erhverv. Elevernes eget lokalområde kan på den måde kobles til de store fortællinger om Danmarks historie, og på www.jagtenpaafortiden.dk  kan du finde gratis undervisningsmateriale, der giver viden og forståelse om herregårdene som en vigtig del af vores fælles historie gennem praktiske læringsaktiviteter under åben himmel. Mulighederne for tvær- og flerfaglighed i materialet er mange, og undervisningsaktiviteterne kan gennemføres på skolen såvel som i herregårdenes parker, skove og haver.

Få ny inspiration til undervisning i den lokale kulturarv

Sponseret blog: Jagten på fortiden

Danmarks mere end 700 herregårde repræsenterer en essentiel del af vores fælles historie, og med Jagten på Fortiden vil Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum give danske skoleelever en styrket forståelse for kronologi og sammenhæng i danmarkshistorien med udgangspunkt i herregårdenes kulturarv. Jagten på Fortiden er kulturarv i børnehøjde og består blandt andet af undervisningsfilm, digitalt undervisningsmateriale og guides til åben skole-aktiviteter i herregårdsmiljøerne. Jagten på Fortiden gennemføres af Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum med støtte fra Nordea-fonden, Skibsreder Carsten Brebøls Almennyttige Fond og Norddjurs Kommune.

Der bliver rig mulighed for at gå på opdagelse i herregårdenes glemte kulturarv, når slotte og herregårde over hele landet åbner for publikum med et væld af arrangementer og aktiviteter på søndag d. 16. august. Måske finder du inspiration til dit næste eksterne undervisningsforløb i samarbejde med din lokale herregård. Programmet for dagen findes på www.herregaardenesdag.dk 

Powered by Labrador CMS