Folkeskolens danskrådgiver

Blog

Onlinegrupper inspirerer min fjernundervisning

Ligesom i mange andre jobs i disse Corona-tider er vi lærere nødt til at være omstillingsparate i vores hverdag. Anden gang med fjernundervisning bød på en fantastisk vidensdeling lærerne imellem.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Foto: Dejan Krsmanovic/Flickr.com

Med kort varsel fik vi ordre på, at vi endnu engang skulle køre fjernundervisning med de ældste elever. Jeg husker tydeligt, at jeg kiggede på mine årsplaner og måtte konstatere, at de ikke var egnede til onlineundervisning.

Folkeskolens danskrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Trine Hemmer-Hansen er Folkeskolens danskrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: trinehemmer@hotmail.com

Her er det fantastisk at være medlem af grupper på de sociale medier, hvor mange lærere er gode til at dele ud af deres kreative ideer, nu hvor undervisningen pludselig skulle foregå virtuelt.

Specielt på juleafslutningsdagen kom der mange alternative ideer, hvor vi som lærere kunne give vores elever en følelse af den traditionsrige afslutning, som er forbundet med den enkelte skole.

Det vigtige sikkerhedsnet

I disse tider, hvor der ikke er så meget tid til forberedelsen, er det givende, at så mange lærere faktisk ønsker at dele ud af deres materiale og ideer. At være en del af et fagligt netværk er et godt sikkerhedsnet, hvor andres ideer kan blive til ens egne. I en tid med nedlukninger og hurtige forandringer er de faglige forbindelser væsentlige for en samlet pædagogisk og didaktisk sammenhængskraft mellem os lærere. Om det foregår med dem i teamet, dem på skolen eller dem på nettet er for så vidt ligegyldigt. Det vigtige er, at vi er der for hinanden. For midt i en tid med masser af frustrationer og isolation er det at give til andre og modtage meget vigtigt. Det giver håb – og en god følelse af, at vi stadig er sammen.

Her er link til to af de grupper, som jeg er medlem af. Husk jeg arbejder i udskolingen – der findes helt sikkert tilsvarende grupper for indskolingen + mellemtrinnet:

https://www.facebook.com/groups/463665477100744

https://www.facebook.com/groups/367558580681361

Det kan jo sagtens være, at der er god inspiration at hente her til den virtuelle undervisning efter jul. Vi begynder i hvert fald med to onlineundervisningsdage, inden vi møder fysisk op på skolen igen d. 6. januar.

Hvilke grupper benytter I for at give og hente inspiration til jeres undervisning?

Glædelig jul 😊