Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver

Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver

Ny lærer: Skab dit faglige netværk.

Som ny lærer kan det være svært at overskue, hvorfra man skal få ideerne til sin undervisning. Hvor finder man forløbene, kilderne og inspirationen? Svaret er det faglige netværk, og du finder det her.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

”Du skal bare spørge, hvis der er noget”, siger den velmenende kollega, inden han går over til sin klasse. Spørgsmålet er så lige, hvad der skal spørges om. Hvor skal man begynde? Her kan det faglige netværk være svaret.

Mød kolleger fra hele landet.

På de faglige netværk møder du de kolleger, der sidder med gode undervisningsindspark, forløb og erfaringer. De kommer fra hele landet, så der er mange at spørge, hvis man sidder med undren eller søger efter bestemte undervisningsforløb. Hele ideen med de faglige netværk på Folkeskolen.dk er netop, at vi bliver klogere sammen, og siden netværkene startede op, har mange meldt sig på og modtager uforpligtende nyhedsbreve. 

Deltag i debat i ny og næ.

Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Janus Neumann er Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i fagene – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: janusneumann@hotmail.com

Netværket er ikke kun idebank. Det er også her, vi diskuterer pædagogiske og didaktiske spørgsmål af en hver art. Vi har diskuteret konkrete forløb, vi har diskuteret politisk objektivitet, vi har diskuteret aldersgrænser på film i undervisningen eller vi diskuterer prøveformer og projektopgaver. Vi er ikke altid enige, men tonen holdes som regel sober, og det skal den blive ved med.

Du kan bruge netværket allerede i dag, og der mange erfarne folk klar med svar til dig.

Velkommen til det faglige netværk på Folkeskolen.dk